Çok Önemli Çok Güzel! En Etkili 100 Kadından Biri Bir Türk Kadını: Hem De Şahane Bir Nedenle!

Çok Önemli Çok Güzel! En Etkili 100 Kadından Biri Bir Türk Kadını: Hem De Şahane Bir Nedenle!
BBC, 2023'ün en ilham veren ve etkili 100 kadını listesini açıkladı. Etkileyici hikayeleri ve başarılarıyla listede yer alan kadınlar arasında Türk bir isim de var. Listede 'elektronik sutyen' icadıyla tanınan bilim insanı Canan Dağdeviren, dünyanın en etkili ismi arasında yer alıyor.

BBC, 2023 yılının ilham kaynağı ve etkili 100 Kadın listesini açıkladı. Etkileyici hikayeleriyle öne çıkan isimler arasında bilim insanlarından kozmetik sektörüne yön veren birçok isim yer alıyor.

Dünyanın en etkili 100 kadını listesinde bilim insanı Canan Dağdeviren yer alıyor. ABD'deki Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) doçent olan Dağdeviren, meme kanserinin ultrasonla erken teşhisi için giyilebilir 'elektronik sutyen' icat etti.

canan-dagdeviren.jpgÇalışmalarını MIT Medya Laboratuvarında sürdüren Doçent Dr. Canan Dağdeviren proje için ilhamını, 49 yaşında ileri evre meme kanseri teşhisi konulan ve hayatını kaybeden teyzesi Fatma Çalışkanoğlu’ndan aldığını söylemişti.

CANAN DAĞDEVİREN'DEN MESAJ

Dağdeviren listede yer almasıyla ilgili şöyle konuştu: "BBC'nin 11.sini düzenlediği, dünyanın dört bir yanından seçilen 100 ilham verici ve etkili kadın listesinde olmaktan, Cumhuriyet'in 100. yılında bu listede Türkiye Cumhuriyet’ini temsil ederek "Biz de varız!" diyebilmekten dolayı çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

canan-gs-0.jpg

BBC'nin 100 kadın listesinden bazı isimler şöyle...

michelle-obama.webpEski ABD First Lady'si avukat, yazar ve hak savunucusu Michelle Obama.

sonia-guajajara.jpegBrezilya'nın gelişen yerli hakları hareketinin önde gelen isimlerinden Sonia Guajajara, 2023 yılında ülkesinin ilk yerli halklar bakanı oldu. Çevre suçlarına karşı mücadeleyi en önemli önceliklerinden biri haline getirme sözü verdi.

camila-pirelli.jpegCamila Pirelli'yi Tokyo Olimpiyatlarına katılmasını sağlayan, engelli 100 metre yarışması oldu. Pirelli artık bir EcoAthlete Şampiyonu, yani sporcu kimliğini insanları iklim değişikliği hakkında konuşmaya ve karbon emisyonlarını azaltmak için harekete geçmeye teşvik etmek için kullanıyor.

natasa-kandic.jpgNataša Kandić 1990'ların başında eski Yugoslavya'da savaş başladığından beri tecavüz, işkence, cinayet ve zorla kaybetme gibi savaşın vahşetlerini belgeledi.

huda.png

ABD'de Iraklı bir göçmenin çocuğu olarak dünyaya gelen Huda Kattan, 50 milyondan fazla takipçiyle Instagram'da en çok izlenen güzellik markası haline geldi.

Dünyanın En Etkili ve İlham Veren 100 Kadını Listesine Ulaşmak İçin Tıklayınız.

Etiketler :