Çocuklara hediye nükleer günahları affettirir mi?

Çocuklara hediye nükleer günahları affettirir mi?
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında, Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi'nden yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaatında çalışanlar, mahalledeki çocuklar için hediyeler aldı.

Nükleer santralin genel müdürü Anastasia Zoteeva, yaptığı açıklamada ''Kampanyaya 3 milyondan fazla para ayırdık'' dedi. 

Yapımı için 20 milyar dolar ayrılan projenin, çevreye yaptığı sosyal projeleri, nükleerin etkisini azaltacakmış gibi lanse ediyor olması ise tepkilere neden oldu. 

Ocak 2021'de  Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat çalışmaları sırasında gerçekleştirilen planlı patlatma sonucunda bölgedeki bazı ev ve seralarda hasar oluşmuştu.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır sosyal medyadan yaptığı paylaşımında, Akkuyu Nükleer Tesisi'nin zemininde çatlak oluştuğuna dair görüntüleri paylaşmış ve "Bu görüntüler, Mersin Akkuyu Nükleer Santral inşaatında reaktörü taşıyacak beton zeminde oluşan çatlağın ve zeminden sızan deniz suyunun en son görüntüleri. Daha önce 2 defa çatlayan zeminin üzerine bir felaket kuruluyor. Ülkemiz telafisi mümkün olmayan bir faciaya sürükleniyor!" ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler :