ÇMO Başkanı Bozoğlu, ASKİ Genel Müdür Yardımcılığı’na atandı

ÇMO Başkanı Bozoğlu, ASKİ Genel Müdür Yardımcılığı’na atandı
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Dr. Baran Bozoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdür Yardımcılığı’na atandı.

ASKİ Genel Müdür Yardımcılığına atanan Bozoğlu, yeni görevine ilişkin bir açıklama yaptı.

Türk Akreditasyon Kurumu'ndaki görevinden ayrıldığını ifade eden Bozoğlu, "nkara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’ın takdiri ile Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başlamış bulunuyorum." ifadesini kullandı.

Bozoğlu sözlerine şöyle devam etti; 

"Bilindiği üzere, kamu çalışanı olarak 2007 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı’nda baş denetçi ve uzman olarak görev yapmış; birleşik çevre denetimlerinin ülkemizde uygulamaya geçirilmesi, AB üyelik sürecinde çevre faslının açılması, çevresel suçlar, çevre yönetim sistemleri, çevre mevzuatı gibi birçok alanda çalışmalarım olmuştu. Ardından, Türk Akreditasyon Kurumu’nda (TÜRKAK) uzman, laboratuvar ve yeterlilik testleri alanında baş denetçilik görevini üstlenmiştim. Bugün itibariyle, ülkemizin saygın kurumlarından olan TÜRKAK’dan da ayrılmış bulunuyorum.

Öte yandan, 2018 yılında, beşinci defa, meslektaşlarımın büyük desteği ile TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı olarak tekrar görevi üstlendiğimde ve 2020’deki tüm birim genel kurullarımızda tekrar Oda Başkanlığı görevine aday olmayacağımı vurgulamıştım. 

Bu kararı vermemde, ülke, meslek, Oda ve millet yararı gözeterek gönüllü olarak yürüttüğüm bu görevi yaparken; gece gündüz demeden, mesleğin, memleketin, meslektaşların ve Odanın sorunlarını dert edip çözüm üretmeye çalışırken eşime, kızıma, akrabalarıma ve dostlarıma yeterince zaman ayıramamanın üzüntüsü vardı. "

ASKİ'de göreve başlamasının ardından Çevre Mühendisleri Odası'ndan istifa ettiğini de açıklayan Bozoğlu, şu ifadeleri kullandı;

"Pandemi nedeniyle genel kurulumuzun yapılamaması sonucu bu onurlu görevi bugüne kadar yine büyük bir heyecanla yürüttüm. Ancak gerek yeni görevimin sorumluluklarına odaklanma amacıyla gerekse genel kurul tarihimizin 5 Eylül 2020 olarak netleşmesinin ardından Oda Başkanlığı görevimi bugün itibariyle bırakmaya kararı verdim. Oda Genel Kurulumuza kadar yönetim kurulu üyesi olarak merkez yönetim kurulunda yer almaya devam edeceğim.

Hiç kuşkusuz, çevre sorunlarına, iklim krizine dair akademik, teknik ve toplum yararı gözeten gönüllü çalışmalarım, yazılarım devam edecek.

ASKİ’deki yeni görevimde de çevreye karşı her zaman duyduğumuz sorumluluk bilinciyle Ankara’nın çevre sorunlarının çözülmesine yönelik elimden gelen tüm katkıyı sunacağım.

Bu bir veda mektubu değil. Siz meslektaşlarıma duyduğum sorumluluk gereği bilgilendirme metnidir… 14 yıldır yönetici olarak hizmet verdiğim Odamıza ve tarihindeki en genç yönetim kurulu üyesi olarak da görev almış olduğum TMMOB’ye dair katkılarım sürecek.

Mesleki ve bürokratik deneyimimi, akademik ve idari bilgi birikimimi Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ’ye aktarabilme fırsatı bulmanın mutluluğu ve heyecanını yaşıyorum.

2016’daki Oda Genel Kurulumuzda da ifade ettiğim gibi;

Göğü mavi, dalları yeşil, tarlaları sarı, kuşların çiçeklerin diyarı olan bir memleket ve dünya ideali ile hepinize saygılarımı sunuyorum."

Etiketler :