Cindoruk: Bu görüntüler AİHM'e aykırı, bu manzaradan iktidar sorumludur

Cindoruk: Bu görüntüler AİHM'e aykırı, bu manzaradan iktidar sorumludur
Eski TBMM Başkanı ve hukukçu Hüsamettin Cindoruk,bugün Ankara'da baro başkanlarına karşı gerçekleşen polis müdahalesine ilişkin, "Bu görüntüler AİHM'e aykırı, bu manzaradan iktidar sorumludur" dedi.

Eski TBMM Başkanı ve hukukçu Hüsamettin Cindoruk, Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın konuğuydu. Cindoruk, yargıda tarafsızlık ve baro başkanlarına yapılan polis müdahalesini de değerlendirdi.

Cindoruk'un değerlendirmeleri şöyle:

"Yargıyı denetlemeye kalkarsanız o yargı da sizi yıkar"

"Türkiye'deki yargı organları tarafsız hale getirilirse; yargıçlar doğru kararlar verirler. Çünkü dereceler var. Türkiye'ye mahsus bir demokrasi yok. Yargıya ayrılan mevki belli. Yargıya eğer bir takım talimatlarla denetlemeye kalkarsanız o yargı sizi bir müddet sonra yıkar. Türkiye'de ben bunu yaşadım. Yargıya müdahale edenler müdahale ile gider. Yargıya müdahale edenler ayakta kalmaz.

18 sene içinde 4 bin yargıç devre dışı bırakıldı. Bu durumda yargının tarafsızlığını sağlamak zorlaşır. 

Yargı öyle güzel kararlar verir ki. Yargının üç ayağı var. Sanık avukat tutamıyorsa mahkeme sanığa avukat tutulması için barodan yardım ister.  Her sanığa baro bir avukat gönderir. Avukat aynı zamanda kimsesizin de yardımcısıdır. Parasızın da yardımcısıdır. Niye dövüyorsunuz avukatları? Polisler bir suç işlese avukata ihtiyaçları var.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararları var. Bu manzaradan (avukatlara polis müdahalesi) iktidar sorumludur."

Etiketler :