CHP'nin 'FETÖ'nün siyasi ayağı araştırılsın' önergesini reddeden AKP: Araştırma önergesiyle FETÖ ortaya çıkmaz

CHP'nin 'FETÖ'nün siyasi ayağı araştırılsın' önergesini reddeden AKP: Araştırma önergesiyle FETÖ ortaya çıkmaz
TBMM Genel Kurulu’nda CHP’nin “FETÖ terör örgütünün siyasi ayağının araştırılması”na ilişkin grup önerisi görüşüldü. AKP'li Özkaya, "Araştırma önergesiyle FETÖ terör örgütü ortaya çıkmaz" ifadelerini kullandı.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Genelkurmay Çatı Davası”nda yargılanan sanıklardan 17’sine 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Daha önce “Sanıklardan Mehmet Dişli’nin kardeşinin de bu örgütün siyasi ayaklarından olduğunu” söylediklerini hatırlatan Altaca, “Kandırıldık dediniz, defalarca dile getirdiniz. Olabilir, kandırılmış olabilirsiniz. Diyelim ki öyle olsun, o halde samimiyetinizi ortaya koyun, bugünkü cezalarla birlikte topyekun değerlendirelim ve hep beraber siyasi ayağı araştıralım, samimiyetle çözelim” dedi.

‘SİYASİ AYAĞIN PARTİNİZE DOKUNMASINDAN MI KORKUYORSUNUZ’

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral da devletin bütün istihbarat bilgilerinin iktidarın elinde olduğunu belirterek, “Neden korkuyorsunuz? Yoksa FETÖ’nün siyasi ayağının sizin partinize dokunmasından mı korkuyorsunuz? Yoksa ‘Bu hasret niye?’ diye Türkiye’ye davet ettiğiniz terörist başıyla kirli ilişkilerinizin ortaya çıkmasından mı korkuyorsunuz? Ya da Hakan Şükür gibi FETÖ’cü başka milletvekillerinizin olmasından mı endişe ediyorsunuz?” diye konuştu.

‘KOŞA KOŞA TERÖR ÖRGÜTÜNE GİDİYORSUNUZ’

AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ise “FETÖ’nün siyasi ayağının kasıtlı şekilde ortaya çıkarılmadığı” yönündeki iddialara ilişkin olarak asker, polis ve memurlara yönelik soruşturmaları TBMM’nin yapmadığını belirtti.

Meclisin yargılama yetkisi bulunmadığını söyleyen Özkaya, şöyle devam etti:

“Meclisin, Cumhuriyet savcısı görevini yaptığı bir tek alan vardır, o da Yüce Divan. Bunun dışındaki tüm soruşturmaları yargı teşkilatı yapar, adli kolluk yapar. Meclis soruşturma yapmaz. Elinizden tutan mı var, niye gidip de suç duyurusunda bulunmuyorsunuz? Biz, bunlara yerli ve milli olduğu zaman yakın duruyorduk, terör örgütü olduğunu görünce karşısına geçtik ama sizler, koşa koşa terör örgütü olunca yanına gidiyorsunuz. Araştırma önergesiyle FETÖ terör örgütü ortaya çıkmaz, FETÖ terör örgütünü ortaya çıkaracak bu memleketin yürekli savcılarıdır.”

Oylamada CHP’nin grup önerisini reddedildi. 

AA

Etiketler :