CHP'lilerden 'Tecavüz' Protestosu

CHP'lilerden 'Tecavüz' Protestosu
CHP Avcılar İlçe Örgütü, gece saat 03.00'da Bostancı'da yaşanan "Tecavüz"ü protesto etti.CHP Avcılar İlçe Örgütü üyeleri, 19 yaşındaki bir genç kızın geçtiğimiz Cumartesi gecesi saat 03.00'te Kadıköy Bostancı'da tecavüze...

CHP Avcılar İlçe Örgütü, gece saat 03.00'da Bostancı'da yaşanan "Tecavüz"ü protesto etti.

CHP Avcılar İlçe Örgütü üyeleri, 19 yaşındaki bir genç kızın geçtiğimiz Cumartesi gecesi saat 03.00'te Kadıköy Bostancı'da tecavüze uğraması olayını protesto etti. Avcılar Havuzlu Meydanı'nda olayın gerçekleştiği saat 03.00'da toplanan, aralarında Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak'ın da bulunduğu yaklaşık 50 kişi "Saat 03.00 bizde sokaktayız.

Her yerde, her saatte, her koşulda insanlık suçlarına karşıyız" yazılı pankart açtı. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu guruptakiler ellerinde "Sokakları terk etmiyoruz", "Tecavüz insanlık suçudur", "Saat:3, İnsanlık:0" yazılı dövizler taşıdılar.

"EŞİT KOŞULLARDA YAŞAMAK İSTİYORUZ"

Burada bir açıklama CHP Avcılar İlçe Başkanı Erhan Bozan yaşanan olayın insanlığı zedelediğini belirterek, "Saat 03.00. 2 gün önce tam bu saatlerde, İstanbul'un lüks sayılabilecek bir semtimde, bir kadınımıza bir saldırıda bulunuldu. Bu halkımızı derinden üzdü. Ancak bu saldırıya gösterilen tepkiler bizi daha da üzdü. 'Saat 03.00'te senin orada ne işin vardı?' sorusunu soranlar toplumumuzu derinden üzmüştür. Asıl sorunda belki budur. Kadınımıza sokakları, hayatı dar eden, zindan eden bu anlayıştır" dedi.

"BİZ BU GERİYE GİDİŞİ, BU KÖTÜYE GİDİŞİ ASLA KABUL ETMİYORUZ"

Tecavüz olayına tepki gösteren Bozan, "Atatürk'ün uzun yıllar önce adeta bahşettiği bir hak olan kadın-erkek eşitliğini yaşamış, buna gönülden inanmış, uygar Türk ulusunun vatandaşları olarak böyle bir şeyi asla kabul etmiyoruz. Türkiye'de kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, yaşlısıyla eşit koşullarda yaşamak istiyoruz. Bu eşitliği bozmak isteyecek, kadınımızı ikinci sınıf vatandaş durumuna düşürecek, haklarını kısıtlayacak hiçbir uygulamayı kabul etmiyoruz. Biz bu geriye gidişi, bu kötüye gidişi asla kabul etmiyoruz. Halkımıza, ulusumuza bunu yakıştıramıyoruz' şeklinde konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI TOPRAK: HERKES İSTEDİĞİ ZAMAN SOKAKLARDA OLMALIDIR

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak yaptığı konuşmada, "Cumhuriyet eşitlik üzerine kurulmuştur. En önemli özelliği kadın ile erkeğin eşit olmasıdır. İnsan hakları temellerinden bakıldığında bir cinse 'Sen şu saatler arasında sokağa çıkamazsın' denemez. Bu temel insan haklarına aykırıdır. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesine aykırıdır. O nedenle de her iki cinste özgürce, istediği ve ihtiyaç duyduğu zaman sokaklarda ve alanlarda olacaktır, olmalıdır ve hakkıdır" dedi. "Diren, diren, özgürleş" şeklinde slogan atan CHP'liler yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.