CHP'li Vekilden Promosyona Tepki

CHP'li Vekilden Promosyona Tepki
CHP'li Bozkurt, milletvekillerine verilen promosyon tutarının kamu vicdanında rahatsızlık yarattığını belirtti.CHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, milletvekillerine verilen promosyon tutarının kamu vicdanında ciddi rahatsızlık...

CHP'li Bozkurt, milletvekillerine verilen promosyon tutarının kamu vicdanında rahatsızlık yarattığını belirtti.

CHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, milletvekillerine verilen promosyon tutarının kamu vicdanında ciddi rahatsızlık yarattığını belirterek, “Memurlara, işçilere ve emeklilere maaşlarının yüzde 50’sinden az olmamak üzere promosyon imkanı sağlanıncaya kadar, TBMM’nin söz konusu banka ile yaptığı anlaşmanın askıya alınması düşünülmekte mi?” diye sordu.

Bozkurt, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

“Milletvekillerine 3 yıl için 1 defaya mahsus olmak üzere maaşlarının yüzde 54.05’i oranında verilen promosyon tutarı, kamu vicdanında ciddi rahatsızlık yaratmıştır. Zira yatırılan promosyon tutarı, asgari ücretle çalışan bir kişinin aldığı neredeyse 1 yılık maaşı kadardır. İşçilerimize, memurlarımıza ve özellikle emeklilerimize de, tıpkı milletvekili maaşlarında olduğu gibi maaşlarının yüzde 50’sinden az olmamak üzere promosyon sağlanması yönünde bir çalışma düşünülmekte midir?

Bazı bakanlıklar ve bağlı kurum ve kuruluşlar belli bölgelerdeki çalışanları için bankalarla çok avantajlı koşullarda anlaşmalar yapabilmekteyken, aynı bakanlığa bağlı bir başka bölgedeki çalışanlar aynı koşullardan mahrum kalabilmektedir. Başbakanlıkça tüm kamu çalışanlarını ve emeklileri kapsayacak şekilde, maaş promosyonlarına belli bir standart getirilmesi ve çok daha yüksek oranda promosyon sağlanması hususunda çalışmanız var mıdır; yapılması planlanmakta mıdır?

Memurlara, işçilere ve emeklilere maaşlarının yüzde 50’sinden az olmamak üzere promosyon imkanı sağlanıncaya kadar, TBMM’nin söz konusu banka ile yaptığı anlaşmanın askıya alınması düşünülmekte midir?”

Anka