CHP'li Tezcan:Kaymakamlar Eliyle Aday Tanıtım Toplantıları Yapılıyor

CHP'li Tezcan:Kaymakamlar Eliyle Aday Tanıtım Toplantıları Yapılıyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Aydın CHP İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda; Aydın Valisi ile kaymakamlara yüklendi. Kaymakamların muhtarları "Kanamalı kene zararlısıyla mücadele toplantısı" adı altında...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Aydın CHP İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda; Aydın Valisi ile kaymakamlara yüklendi. Kaymakamların muhtarları "Kanamalı kene zararlısıyla mücadele toplantısı" adı altında bir araya getirerek, bu seçimde Aydın'dan aday gösterilen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu için tanıtım toplantısı düzenlediklerini öne sürdü.

CHP Aydın Milletvekili ve 25'inci Dönem Milletvekili Adayı Bülent Tezcan, partisinin il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, CHP Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci ve İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Gümüş de bir grup partiliyle birlikte toplantıda yer aldı.

"KAYMAKAMLAR ELİYLE ADAY TANITIM TOPLANTISI"

Yaşanacak bir ülke için genel seçimden başarıyla çıkacaklarını söyleyen Tezcan, "Görüyoruz ki Türkiye genelinde olduğu gibi adaletsiz ve eşitsiz yarış uygulamaları atomize olarak ilçelerimize kadar inmiş. Aydın'da kaymakamlar eliyle aday tanıtım toplantıları yapıldığını görüyoruz. Daha önce Söke ile Efeler Kaymakamlığınca yapılmış olan bu toplantıların bugün de Koçarlı Kaymakamlığı tarafından yapılacağı bilgisini aldık. Kaymakamlıktan mahalle muhtarlarına telefon edilip 'Kaymakamlıkta toplantı var' deniliyor. Kaymakam, daire amirleri, devletin bürokratları var. AK Parti Urfa Milletvekili de toplantıya çağrılıyor. Belli ki Urfa milletvekili Aydın'da tanınmıyor, tanınma ihtiyacı var. Kaymakam aracılığıyla yapılan toplantıda, propaganda yapma yolu açılıyor. Muhtarların çağırıldığı toplantı için kendilerine deniliyor ki 'Kanamalı kene zararlısıyla mücadele toplantısı yapacağız.' Kanamalı keneyle ilgili mücadele için giden muhtarların toplantısında AKP Milletvekili var. Şimdiye kadar bize davet gelmedi. Keneyle mücadele toplantısında Urfa milletvekilinin ne işi var. Merak ettik Meclis Tarım Komisyonu üyesi mi diye, ama olmadığını gördük. Eğer keneyle mücadele edilecekse, ilk önce bizi çağırmaları gerekiyor. Çünkü dört yıldır milletin kanını emen kenelerle mücadele ediyoruz. Parlamento da keneyle nasıl mücadele edileceğini öğrendik, bir hayli tecrübe sahibiyiz. Bizim orada olup milletin kanını emen kenelerle nasıl mücadele edilir diye anlatmamız lazım. Bu açık şekilde suçtur. Aydın Valisi ve İçişleri Bakanı bu konuda önlemler almalıdır. Muhtarlarımıza buradan çağrı yapıyorum, bu hükümet 7 Haziran'dan sonra yok. Çünkü o tarihten sonra kendi yaptıklarının hesabını veriyor olacaklar. Bu oyunlara ve baskılara gelmeyin. Partili gibi çalışan Aydın Valisi'ni de uyarıyorum" dedi.

BAKANA "SİZ HANGİ TESİSİ AÇTINIZ" ELEŞTİRİSİ

Bakan Veysel Eroğlu'nun Aydın'da dün (pazar) yaptığı açılışları da eleştiren CHP'li Tezcan, "Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Menderes Nehri'nin ıslahı ile ilgili yapılan ve daha önce hizmete girmiş tesislerle ilgili açılışlar yapmış. Bu bakan, 2013 ve 2014 yıllarında da Aydın'a gelmiş ve Menderes Nehri'nin ıslahı için açılışlar yapmış. Aydın için, halk için yapılmış hizmetlere teşekkür etmek gerekir. Ben burada şunu merak ediyorum. Daha 15 gün önce çekilmiş fotoğraflarla da sabit, Menderes Nehri'nin taşkınlarının görüntüleri var. Açılışı yapılan tesislerin ardından Aydın Ovası'nın hali gözler önündedir. Siz hangi tesisi açtınız? Hangi taşkınları önlediniz? 'Her yıl taşkını önleme tesisi açtım' diye milletle alay edeceksiniz, bu açılışları seçim propagandası yapacaksınız ve Aydın halkı her sene taşkınlardan zarar görecek. Çiftçinin önündeki engel olan afetlerle ilgili TBMM'de bizzat benim verdiği kanun teklifini reddedeceksiniz, seçim öncesi gelip 'Biz taşkınları önlüyoruz' diyeceksiniz. Biz bunları millete havale ediyoruz. Millet bu havalenin gereğini 7 Haziran'da yapacak. Aslında Aydın halkı bunlarla ilgili olan düşüncesi ve kanaatini daha önce ifade etti. Aydın Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerinin büyük bir bölümünü CHP'ye teslim ederek güvenini gösterdi" diye konuştu.

"BAŞBAKANI DA KURTARACAĞIZ"

İmam Hatip Liseleri'ne değinen Tezcan, "Genel Başkanımız da ifade etti. Biz İmam Hatip Liseleri'ni kapatmayacağız. Böyle bir tartışma içinde de olmak istemiyoruz. Biz kimsenin dini ile de uğraşmayız. Bazı çevreler özellikle bu mecranın içine bizi çekmeye çalışıyor. Din eksenli siyaset tartışmasına girmeyeceğiz. Bir Başbakan var ve kendi eliyle başkanlık sistemini destekliyor. Biz iktidar olduğumuzda Başbakan'ı da bu yükten kurtaracağız" diye konuştu.