19 Nisan 2024
İstanbul 14 °C
Halk TV Canlı Yayın

CHP'li Tanal'a makam aracını sordu, cevap sonrasında paylaşımını sildi

CHP'li Tanal'a makam aracını sordu, cevap sonrasında paylaşımını sildi
Yenikapı’daki ‘israf sergisi’ni paylaşan CHP’li Mahmut Tanal’a makam aracını soran Aktroll, Tanal’ın “Makam aracım yok” cevabı üzerine “Tebrik ediyorum” deyip paylaşımını sildi. Tanal'a makam aracını soran Aktroll dumura uğradı

Yenikapı’daki ‘israf sergisi’ni paylaşan CHP’li Mahmut Tanal’a makam aracını soran Aktroll, Tanal’ın “Makam aracım yok” cevabı üzerine “Tebrik ediyorum” deyip paylaşımını sildi.

Tartışmaya tasarruf için makam aracını iade edip eşinin özel aracını kullanan CHP’li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde AKP döneminde kiralanan ihtiyaç fazlası otomobillerin Yenikapı’da sergilenmesi gündemin ilk sırasına yerleşirken, Twitter’da da ilgi çekici bir makam aracı tartışması yaşandı.

TANAL’A MAKAM ARACINI SORDU

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal’ın Yenikapı’daki ‘israf sergisi’ paylaşımlarından rahatsızlık duyan AKP yanlısı bir Twitter kullanıcısı, Tanal’a kaç makam aracı olduğunu sordu. Kullanıcı ayrıca, “Tanal’ın makam aracını ve yakınlarına ait araçları Yenikapı’ya götürdüğü” iddiasında bulundu.

TANAL: MAKAM ARACIM YOK

Bunun üzerine CHP’li Tanal, AKP yanlısı Twitter kullanıcısına “Benim makam aracım yok. Kendi şahsi param ile aldığım aracım var!” cevabını verdi.

TANAL’I TEBRİK EDİP İLK PAYLAŞIMINI SİLDİ

Tanal’ın bu cevabı üzerine Twitter kullanıcısı, “Gerçekten böyleyse tebrik ediyorum” şeklinde yeni bir paylaşım yaptı. Kullanıcı daha sonra ise Tanal’ın cevapladığı ilk paylaşımını sildi.

YALOVA BELEDİYE BAŞKANI VEFA SALMAN’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile Twitter kullanıcısı  arasındaki makam aracı tartışmasına, belediye tarafından kiralanan makam aracını iade edip, eşinin üzerine kayıtlı özel aracını belediyeye getirerek makam aracı yapan CHP’li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da katıldı.

Salman, “Sayın vekilim ben de sizin gibi makam aracı kullanmıyor, eşimin üzerine kayıtlı şahsi aracımı kullanıyor, hatta bezin giderini de cebimden karşılıyorum. Vatandaşımız ekonomik sorunlarla boğuşurken bizlerin onların vergileriyle lüks araç kullanma lüksümüz yok” diye yazdı.

Başkan Salman, bir sonraki yorumunda ise şunları yazdı: “Sayın vekilim, hakkım olmasına rağmen göreve seçildiğim 2014 yılından beri kullanmış olduğum cep telefonumun faturasını bir kez olsun belediyeden ödetmedim, hep kendi cebimden karşıladım. Çünkü belediyenin parası, vatandaş Vefa’nın da parası çarçur etme lüksümüz yok…”