CHP'li Mustafa Balbay’dan Gökmen Ulu’nun ailesine ziyaret

CHP'li Mustafa Balbay’dan Gökmen Ulu’nun ailesine ziyaret
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 19 Mayıs'ta gözaltına alındıktan bir hafta sonra tutuklanan ve 155 gündür Silivri Ceza Evi’nde bulunan Sözcü Gazetesi Muhabiri Gökmen Ulu’nun ailesini ziyaret etti.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Gökmen Ulu'nun ailesini memleketi olan İzmir'in Dikili İlçesi'nde ziyaret etti. Gökmen Ulu'nun babası Mehmet Ulu, ağabeyi Oben ULU, kardeşi Çisem Ulu ve kuzeni Alper Ulu'nun yanı sıra CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener'inde bulunduğu ziyarette Balbay; “Sadece gazetecilik yaptığı için cezaevinde olan Gökmen, kısa zamanda aramıza daha da güçlenerek katılacak” dedi.

‘ÖZGÜRLÜK BEKLİYORUZ’

Sıcak ve samimi bir ortamda geçen görüşmede Baba Mehmet Ulu'ya her zaman yanlarında olduklarını söyleyen ve Gökmen'in gazetecilik yaptığı için cezaevinde olmasından dolayı vicdanlarda yara açıldığını ifade eden Balbay; “Silivri'de Gökmen ile görüşmüştüm. Gökmen'i haklı olmanın verdiği gururla dimdik buldum. Önümüzde ki hafta tekrar ziyaret edeceğim. Hakkında ki tüm suçlamaların çürütülmüş olmasına rağmen hala tutuklu olması düşündürücü. 7 Kasım'da duruşması var. Özgürlük bekliyoruz. Oğlu Efe'ye, eşine ve ailesine bir an önce kavuşmasını bekliyoruz” dedi. Balbay ayrıca; “Sizleri bu derece gururlu ve dimdik görmek beni mutlu etti. Bu günler geçecek. Gökmen çok sevdiği mesleğini yine en onurlu şekilde sürdürmeye devam edecek” dedi.

'OĞLUM İLE GURUR DUYUYORUM'

Baba Mehmet Ulu ise ziyaretten dolayı memnun olduğunu belirterek; “Desteğiniz ve ziyaretiniz bizi çok mutlu etti. Oğlum gazetecidir. Sadece gazetecilik yaptığından dolayı tutuklu kalması tabii ki beni üzüyor. Ancak toplumun sevgisini ve desteğini kazandığını görmekte bizi onurlandırıyor. Oğlum ile gurur duyuyorum. Gökmen yaşamı boyunca haksızlıklara ve hukuksuzluklara karşı mücadele etmiş, toplumun tanıdığı bir gazetecidir” dedi. Oben Ulu ise; “Gökmen ile Perşembe günü açık görüşte konuştuk. Eşi ve oğlu Efe ile hasret giderdi. Kendisine gönderilen mektuplar anca ulaşmaya başlamış. Herkese desteklerinden dolayı teşekkür etti” dedi.

(DHA)

Etiketler :