'1 litre süt 600 gram yem etmiyor'

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel'in Silifke'de ziyaret ettiği bir üretici, sütte krizin büyüdüğünü belirterek, artan yem fiyatları sebebiyle hayvanlarının yarısını satmak zorunda kaldığını belirtti. Gökçel, “Bir litre çiğ süt sattıklarında 600 gram yem alamadıklarını söyleyen üreticiler çareyi hayvanlarını satmakta buluyor” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin Silifke'de hayvancılık yapan üreticileri ziyaret etti. Artan yem maliyetleri sonrasında hayvanlarına bakamadığını dile getiren Mersinli üretici, “Sırf ata mesleği diye yapıyorum. Her ay 7 bin lira eksideyim. Hayvanlarımın yarısını sattım” dedi. CHP’li Gökçel’in yem fiyatlarına ilişkin sorusu üzerine Mersinli Çiftçi, “Kendim yemiyorum onlara yedirmeye çalışıyorum” diye konuştu.

Çiğ süt fiyatının 3,80 TL, yemin fiyatının ise 7,5 TL olduğuna dikkat çeken üretici, “Süt Konseyi'nin tavsiye fiyatı 4,70 TL, ancak kimse bu fiyatı kâle almıyor, biz sütü 3,80 TL’ye zor satıyoruz” dedi. Bu şekilde üretime daha fazla devam edemeyeceğini belirten üretici, “Artık son demlerimizi yaşıyoruz. Hayvanımızın yarısını sattık. Üzüldüğüm nokta, bizden sonra çocuklarımız yoğurt ne bilemeyecek” diye konuştu.

Bir litre süt ile 600 gr yem alınamadığını vurgulayan Gökçel, “Ulusal Süt Konseyi parite 1,1’in altına inerse yeniden toplanacağını söylüyordu” dedi. Gökçel, Süt Konseyi'nin toplanması için çağrı yaptı.

Kaynak:ANKA