CHP’li Eren Yıldırım hala tutuklu 

CHP’li Eren Yıldırım hala tutuklu 
CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Yılmaz, Erdoğan'ın hedef göstermesinin ardından tutuklanan CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım'ın tutukluluğuna ilişkin Halk TV'de konuştu.

halktv.com.tr Haber Merkezi

CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Yılmaz, Halk TV'de Şule Aydın'ın sunduğu Haber Masası'nda CHP'li Eren Yıldırım'ın tutukluluğuna ilişkin konuştu.

Yılmaz şunları söyledi:

"Eren Yıldırım meselesi karışmaya devam ediyor. Eren’e 12 gün önce tahliye kararı veren hakim 2 gün önce itirazla ceza kararı verdi. Bu CMK’ya göre suç. Hakim bu şekilde karar verilmez.  Mevcut hakim Eren hakkında tahliye kararı vermişti, 1 gün sonra 4. Sulh Ceza hakimi Eren hakkında yakalama kararı çıkardı ve tutuklu. 3. sulh hakimi bu cezaya tekrar bakamıyor. Eren’e bakması gereken 5.sulh ceza hakimiydi. Yargı mensuplarına sesleniyoruz. Adana Barosu’na da sesleniyorum. Süreç hukuki işlemiyor ve tutuklu kalmaya devam ediyor. Bu meselenin takipçisi olmaya devam ediyoruz. 

Bugün bildiğiniz üzere Gezi’nin de yıl dönümü. Gezi’de bize bu çağın en güzel günleri yaşatan, bu memleketin birikimlerini sindirmiş büyük bir gençlik kitlesi sokağa çıktı ve o Gezi Parkı Taksim Meydanı’nda hala duruyor birileri hala yıkamadı. Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz ve diğer şehitlerimizi anarak devam etmek istiyorum.

Cadı avı başlattılar ciddi bir cadı avı yapıyorlar. İktidar bizi yurttaş olarak değil, tebaa olarak değerlendirmek istiyor. Biz yurttaşız. "

Etiketler :