CHP'li Engin'den, İstanbul'da Toplu Ulaşım Zammına Tepki

CHP'li Engin'den, İstanbul'da Toplu Ulaşım Zammına Tepki
CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, İstanbul'da toplu ulaşıma yönelik yapılan zamların haksız ve hukuksuz olduğunu söyledi.CHP'li Didem Engin, İstanbul'da Pazar gününden itibaren geçerli olacak İETT, Otobüs A.Ş. ve Özel...

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, İstanbul'da toplu ulaşıma yönelik yapılan zamların haksız ve hukuksuz olduğunu söyledi.

CHP'li Didem Engin, İstanbul'da Pazar gününden itibaren geçerli olacak İETT, Otobüs A.Ş. ve Özel Halk Otobüsleri ile raylı ve deniz ulaşım sistemlerine getirilen zamma tepki gösterdi. Didem Engin, Haziran 2014'ten beri varil fiyatı yüzde 70 ucuzlayan petrol fiyatlarındaki düşüşü anımsatarak “Petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen hükümetin hiçbir haklı gerekçe olmaksızın ulaşım hizmetlerine getirilen bu zamma karşı çıkıyoruz. Hükümet elini vatandaşın cebinden çekmeli. Dar gelirli vatandaşlar üzerinde zamlar aracılığıyla yapılan bu ekonomik baskıya son verilmeli. Emeklilere verilen 100 liralık zam ile asgari ücrete yapılan 300 liralık zammın mal ve hizmetlere yapılan zamlarla geri alınıyor. Bu durum AKP'nin ekonomi politikasının iflas ettiğinin bir göstergesi" diye konuştu.