CHP'li Altay: Ekonomik sıkıntının faturası Halk TV'ye kesiliyor

CHP'li Altay: Ekonomik sıkıntının faturası Halk TV'ye kesiliyor
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Halk TV'ye RTÜK tarafından kesilen cezaya tepki gösterdi.

Halk TV'yi temelli kapatmaya cüret edemeyeceklerini düşündüğünü belirten Altay, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın diktatör psikolojisiyle hareket ettiğini ifade etti.

"Erdoğan darbe paranoyasına sığınarak ekonomik sıkıntılardan sıyrılmak istiyor" diye konuşan Altay, medyaya kesilen cezaların Erdoğan'ın sonunu hızlandıracağını söyledi.

Altay şu ifadeleri kullandı:

Bu zor günler aşılacaktır. Halk TV temelli kapatmak için cüret edemezler diye düşünüyorum. Şimdi tabi demokrasinin bir tepki ve protesto rejimi olduğunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a öğretemedik. Erdoğan, eleştirilere tahammül edemeyen bir diktatör psikolojisi ile hareket ediyor.

Bir darbe paranoyası, bir dış güçler paranoyası var. Ben kendisinin bu durumunun çok sağlıklı bir hal olduğunu da düşünmüyorum. Kötü yönetimin ortaya çıkardığı ekonomik bir sıkıntı ile ilgili de Halk TV’ye ceza vererek, her şeyi CHP’ye mal ederek, darbe paranoyasına sığınarak sıyrılmak istiyor. Sıyrılması mümkün değil.

Erdoğan’a artık kendi yandaşları tarafından gösterilen itaat yetmiyor. Muhalefetin de saygı göstermesi ve biat etmesini istiyor. Birkaç televizyon kanalına ceza vermek Erdoğan’ın sonunu hızlandıracaktır. Halk TV cesur yayıncılığına devam edecektir. 

Etiketler :