CHP'li Akdoğan anlattı: Ankapark'taki hırsızlığın şaşırtan boyutu

CHP PM Üyesi Umut Akdoğan, Ankapark ziyareti sonrası yaptığı açıklamada Ankapark'ta yaşanan hırsızlığın boyutlarını anlattı. Kabloların bidonlarla çalınıp, Ankara Çayı'na atıldığını kaydeden Akdoğan, "Belediye, vatandaşın malını korumak için zehir hafiye gibi operasyona çıkıyor" dedi.

Mansur Yavaş'ın yıllar sonra içinde basın açıklaması düzenlediği Ankapark'ın son hali tartışılmaya devam ediyor. Ankapark'ın bakımsız kaldığı süredeki halini kamuoyuna duyuran Yavaş, buranın 801 milyon dolara mal olduğunu ve Ankaralıların parasını korumak için Ankara halkıyla birlikte Ankapark'ın nasıl kullanılacağına karar vereceklerini söyledi.

Bugün CHP PM Üyesi Umut Akdoğan, Ankara Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi ve Başkan Vekilleri Berkay Gökçınar ve Sercan Çığgın; Ankapark'ı ziyaret etti ve ziyaret sonrası açıklamalarda bulundu.

Kendisinin de Ankapark yakınlarında çocukluğunun geçtiğini belirten Akdoğan, çok güzel günlerinin olduğunu belirtti ve "Daha sonra Ankara'nın tek adamı, hayallerine, görmemişliklerine, sorumsuzluklarına burayı kurban etti. Bugünün rakamıyla 15 milyarlık bir yatırımı buraya gömdü" dedi.

Yolsuzluğun en büyüğünün Ankapark'ta olduğunu söyleyen Akdoğan, 2019 yılında 5 kere Ankapark'ın ihale edildiğini hatırlattı ve "Bugün buraya gelen, tespit yapan Murat Köse'ye soruyorum burası karlı bir yer olsaydı 5 ihalede kimse girmedi altıncıda birisi girdi. Tam yerel seçim kampanyasını yapıyoruz bir haber geldi; Ankapark açılıyor. Açılsın. Gelen giden yok, fiyatta indirim yaptılar yine olmadı" diye konuştu.

'Elinden gelen her şeyi yaptı'

İhaleye yatırımcının girmediğini, açıldığında ise çocukların gelmediğini söyleyen Akdoğan, Murat Köse'nin "Burayı Mansur Yavaş bu hale getirdi" dediğini aktararak şunları söyledi:

"Bizim anlayışımızda bir yeri heba etmek yoktur. Mansur Yavaş vicdanlı bir insandır, iyi bir belediye başkanıdır. Bunu böyle yapmadığını nereden biliyoruz biliyor musunuz? 'Her şeye rağmen yapıldı, biz burayı heba etmeyelim' dedi. 'Buraya otobüs ver' 'tamam vereyim' dedi. 'Burayı temizlet' tamam temizleteyim dedi. Elinden gelen her şeyi yaptı. Ne oldu?"

Şaşırtan hırsızlığı anlattı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 87 hırsızlık vakası tespit ettiğini belirten Akdoğan, bunun yalnızca devriye gezilerek yapıldığını söyledi ve hırsızlığın şaşırtan boyutunu anlattı.

Hırsızların, Ankapark'ta çalınan kabloları bidonların içine koyup Ankara Çayı'na attığını ve Sincan'da yakaladıkları bidonlardan aldıkları kabloları ise sattıklarını anlatan Akdoğan, "Ankara Büyükşehir Belediyesi, vatandaşın malını korumak için zehir hafiye gibi operasyona çıkıyor. Ankara Çayı'nın üzerindeki köprülere bizim arkadaşlar düzenek kuruyorlar, o bidonları hırsıza ulaşmadan yakalıyorlar. Şimdi bunu yapanlar mı burayı bu hale getirenler yoksa belediyenin 3 yıl teslim almasına izin vermeyenler mi?" diye sordu.

Kaynak:halktv.com.tr