CHP'den Özgecan İçin Kanun Teklifi

CHP'den Özgecan İçin Kanun Teklifi
CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, cinsel suçlar ve çocuğun cinsel istismarı suçlarında infaz indirimlerinin yapılmaması için kanun teklifi verdi.Atıcı, 'Özgecan Yasası' adını verdiği kanun teklifine ilişkin TBMM’de basın...

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, cinsel suçlar ve çocuğun cinsel istismarı suçlarında infaz indirimlerinin yapılmaması için kanun teklifi verdi.

Atıcı, 'Özgecan Yasası' adını verdiği kanun teklifine ilişkin TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Teklife göre; cinsel saldırı suçlarında zaman aşımı uygulanmayacak, hükmün açıklanması geriye bırakılamayacak, haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulanmayacak.

Teklife göre çocukların cinsel istismarı suçlarında zaman aşımı uygulanmayacak, hükmün açıklanması geriye bırakılamayacak, haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulanmayacak.

Türk Ceza Kanununda değişiklik öngören teklif, cinsel suçlar ve çocuğun cinsel istismarı suçlarında “şikayet üzerine” değil “şikayet olmaksızın” düzenlemesini de getiriyor.

"BEN YAPTIM OLDU MANTIĞIYLA..."

ABD ile Türkiye arasında yaşanan son gelişmelere ilişkin soruya Atıcı, “ABD ile esen sert rüzgarlar dün Rusya ile esiyordu hala Suriye ile çok ciddi sert rüzgarlar esiyor. Kişilerin çıkarları, kişilerin kabadayılıkları, kişilerin kendilerini diktatör görmeleri kişilerin ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla bu gibi uluslararası arenada ülkelerarası ilişkilerde sertlik politikaları uygulamaları akılcı olarak kabul edilmez” yanıtını verdi.

Yakında Münih’te Güvenlik Konferansı yapılacağını ifade eden Atıcı, Münih Güvenlik Konferansı ile ilgili kitapçığı incelediğini belirterek şöyle dedi:

“O kitabın önemli bir tespiti var. Diyor ki Avrupa’da en tehlikeli 10 hadise. Bu bölgede ne yapacağı tahmin edilemeyen liderler, iki isim söylüyor Recep Tayyip Erdoğan ve Putin.”