CHP'den O Ayıba Tepki

CHP'den O Ayıba Tepki
Park Kanyon projesinin açılışında AKP'li vekilin ardından CHP'li Dilek Akagün Yılmaz'ın konuşmasına izin verilmemesine tepki gösterildi.UŞAK CHP İl Başkanlığı'nın düzenlediği basın toplantısında, Ulubey İlçesinde yapımı...

Park Kanyon projesinin açılışında AKP'li vekilin ardından CHP'li Dilek Akagün Yılmaz'ın konuşmasına izin verilmemesine tepki gösterildi.

UŞAK CHP İl Başkanlığı'nın düzenlediği basın toplantısında, Ulubey İlçesinde yapımı tamamlanan Park Kanyon projesinin açılışında, AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay'ın ardından CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'ın konuşma yapmasına izin verilmemesi protesto edildi.

Amerika'daki Arizona Kanyonlarından sonra dünyanın ikinci büyüğü unvanına sahip Uşak'ın Ulubey İlçesi'ndeki Park Kanyon'unda 1 milyon 400 liraya inşa edilen cam terasın dünkü açılışında, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'a söz hakkı verilmemesi nedeniyle yaşanan siyasi gerginlik protesto edildi.

CHP Uşak İl Yönetimi, Kremon Otel'de konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. CHP Uşak İl Başkanı Ferit Celal Güray, İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Nadi Sancar, CHP Uşak milletvekili adayları Özkan Yalım ve İsmet Akın ile parti yöneticileri toplantıya katıldı. CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ise Ankara'ya döndüğü için toplantıya katılmadı.

EŞİT MESAFE VURGUSU

Konuşmasına Ulubey'de CHP'ye yönelik yapılan uygulamayı protesto ettiklerini belirterek başlayan İl Başkanı Güray, "Ulubey Kanyonu'nda cam teras açılışında yaşanan trajedi maalesef bizleri çok üzdü. Bilindiği üzere devlet törenlerinde bir protokol kuralı vardır. Eğer o törende konuşma yapılacaksa, bütün partilerin milletvekillerine veya sözcülerine eşit şekilde söz hakkı verilir. Ancak bu açılışta bir oyun oynandı. Adeta AKP reklamı yapıldı. Törende AKP Milletvekili konuşmacı olarak uzunca bir reklam yaparken, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'a söz hakkı verilmedi. AKP iktidarının tüm Türkiye'de olduğu gibi Uşak'ta da haksız ve hukuksuz uygulamasının birisini yaşadık. CHP olarak artık bütün bunlara 'dur' demek ve bundan sonra da böyle bir şeyin yaşanmasını istemiyoruz. Milletvekili Yılmaz'a konuşma hakkı verilmediği için olayı protesto ederek tören alanını terk ettik. Törene katılan halkımız bizi yanlış anlamasın, protestomuzun nedeni budur. Bundan sonra yapılacak haksızlıklarında karşısında dik şekilde duracağız" dedi.

VALİ YAVUZ'A UYARI

Ulubey Kanyonu'ndaki açılışta bir komedi yaşandığına dikkat çeken Uşak İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Nadi Sancar, "Devlet protokolü bir tarafa etik değerler, etik kurallar ve nezaket kuralları bir ilin milletvekilinin toplantı veya törende konuşmasını gerektirir. Uşak Valisi Seddar Yavuz, devletin vali olması konumundan uzaklaşıp, AKP'nin il başkanlığına soyunmuştur. Devletin valisi olma özelliğine haiz olması ve tüm partilere eşit davranması konusunda Vali Seddar Yavuz'u bir kez daha uyarıyoruz. Dün Ulubey'de yaşananlar AKP faşizminin geldiği nokta açısından önemlidir. Artık hiçbir vatandaşımızın ve bireyimizin 'bana ne' deme hakkı yoktur. Bugün bize yarın bir başkasına. Artık bunların hesabı mutlaka sandıkta görülmeli. Demokratik sosyal hukuk devletine uygun bir iktidar anlayışını CHP'yi iktidara getirip, Türkiye'yi herkesin yaşayabileceği bir ülke haline getirmeliyiz" diye konuştu.

TERASTA NELER VAR?

5 bin yıllık bir medeniyete ev sahipliği yapan Ulubey'de bulunan kanyona yapılan cam terasının yerden yüksekliğinin 156 metre, toplam alanı 135 metrekare olduğu belirtildi. Cam terasın kurşun geçirmez malzemeden 30 milimetre kalınlığında olduğu belirtildi. Kanyonda gezi alanları, restoran ve sosyal mekanlar da yer alıyor.