CHP'den Menbiç açıklaması

CHP'den Menbiç açıklaması
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, Menbiç'de gerçekleşen saldırının ardından baş sağlığı mesajı verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, Menbic'de gerçekleşen saldırının ardından baş sağlığı mesajı verdi. Çeviköz, "Saldırı IŞİD'e karşı sürdürülen terörle mücadelenin henüz sona ermediğini gösteriyor" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, Menbic’de dün gerçekleşen bombalı saldırıyla ilgili, “Bu saldırı Suriye’deki ortamın ne kadar karmaşık olduğunu, farklı yöntemlerle saldırılarına devam eden IŞİD’e karşı sürdürülen terörle mücadelenin henüz sona ermediğini, aksine IŞİD’in Türkiye sınırlarının yakınındaki artan etkinliğini göstermektedir” dedi.

Bölgedeki güvenlik tehditlerinin ciddiyetini bir kez daha gösteren saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirten Çeviköz şunları ifade etti:

“Bu saldırı Suriye’deki ortamın ne kadar karmaşık olduğunu, farklı yöntemlerle saldırılarına devam eden IŞİD’e karşı sürdürülen terörle mücadelenin henüz sona ermediğini, aksine IŞİD’in Türkiye sınırlarının yakınındaki artan etkinliğini göstermektedir. Suriye’de terörle mücadelede koalisyon ortaklarının ve ilgili tüm aktörlerin aynı kararlılıkla ve eşgüdüm halinde hareket etmeleri büyük önem taşımaktadır. Zira, Suriye’deki terör tehdidi bölgesel ve küresel ölçekte endişe vericidir. Bu mücadelede, Suriye’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı esası içinde davranılması, ortak gündemin Suriye topraklarının terör odaklarından tamamen temizlenmesi olması gerektiği açıktır.”

SURİYE HÜKÜMETİYLE DİYALOG ÇAĞRISI

Çeviköz açıklamasında Suriye halkının yeniden huzur ve barış ortamına kavuşabilmesine yardımcı olmak maksadıyla en kısa zamanda Suriye hükümetiyle anlamlı bir diyalog kurulması çağrısını yineledi, “Türkiye bu mücadelede Suriye’nin yanında olduğunu göstermeli, iyi komşuluk ilişkilerine ve uluslararası hukuka aykırı olarak yorumlanabilecek adımlar atmaktan kaçınmalıdır” dedi.

Etiketler :