CHP'den düzeltme! O adayımızı ihraç etmiyoruz

CHP'den düzeltme! O adayımızı ihraç etmiyoruz
Edremit Akçay eski Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, okunan sela ile ilgili ifadelerindeki saygısızlık nedeniyle kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak oy birliğiyle disiplin kuruluna sevk edildi

Edremit Akçay eski Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, okunan sela ile ilgili ifadelerindeki saygısızlık nedeniyle kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak oy birliğiyle disiplin kuruluna sevk edildi. Daha önce disiplin kuruluna sevk edildiği açıklanan CHP Edremit Belediye Başkan adayı Selman Arslan için ise düzeltme yapılarak, disipline sevk edilen kişinin İnceoğlu olduğu ifade edildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK sonrası basın açıklamasında bulundu. Öztrak yaptığı basın açıklamasında, "Edremit Belediye Başkan adayı önemli bir hata yaptı. Bu nedenle kendisi kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi" dedi.

Ancak bu açıklamanın ardından CHP'den bir düzeltme geldi. Disipline sevk edilen kişinin Edremit Belediye Başkan adayı Selman Arslan değil, eski Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu olduğu açıklandı.

İşte CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti sözcüsü Faiz Öztrak'ın o açıklaması:

Bugün düzenlediğim basın toplantısında, sorulan bir soru üzerine yaptığım açıklamada Edremit Belediye Başkan Adayı ifadesi sehven geçmiştir.

Edremit’teki olayda kesin ihraç talebiyle disipline verilen, sela konusunda yakışıksız ve kabul edilemez sözleri nedeniyle eski Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu’dur.

Edremit Belediye Başkan adayımız Selman Hasan Arslan’ın bu süreçle ilgisi yoktur.

Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım.

Faik ÖZTRAK

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü

Ne olmuştu?

Millet İttifakı’nın CHP Edremit Belediye Başkan Adayı Selman Hasan Arslan’ın yanına gelen ve ‘Fettahoğlu’ diye hitap edilen kişi, ‘Bizim oy Kürdistan’a’ ifadesini kullandı. Söz konusu kişinin birkaç kez tekrarı ve sohbete dahil olan eski başkan İnceoğlu’nun da ‘Kürdistan’a diyor’ söylemi üzerine Arslan da ‘Bize verecek demektir’ şeklinde yanıtını verdi.

Etiketler :