CHP'de Koalisyon Anketi

CHP'de Koalisyon Anketi
Teşkilat AKP'siz koalisyon istedi.CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu vekillerden seçim bölgelerinde koalisyon konusunda teşkilatın nabzını tutmasını istedi. Milletvekilleri de illerinde örgütün olası koalisyon senaryoları konusunda...

Teşkilat AKP'siz koalisyon istedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu vekillerden seçim bölgelerinde koalisyon konusunda teşkilatın nabzını tutmasını istedi. Milletvekilleri de illerinde örgütün olası koalisyon senaryoları konusunda görüşünü aldı, bir anlamda koalisyon anketi yaptı. Teşkilat AKP'siz koalisyon istedi.

CHP ÖRGÜTÜ AKP'SİZ KOALİSYON İSTİYOR

CHP lideri, bazı milletvekillerinden koalisyon konusunda örgütün görüşünü almalarını istedi. Vekiller de illerinde il başkanı ve ilçe başkanlarından, vatandaşlardan koalisyon senaryoları konusunda görüş sordu. Edinilen bilgiye göre CHP örgütü AK Partisiz bir koalisyon istiyor.

Edinilen bilgiye göre CHP teşkilatı AK Partili bir koalisyona sıcak bakmıyor. CHP teşkilatının dışarıda kalan yüzde 60 ile koalisyon kurulmasını istediği, CHP, MHP ve HDP koalisyonu ya da HDP’nin dışarıdan desteklediği bir koalisyonu istediği ifade edildi. Teşkilatın AK Parti ile bir koalisyon istemediği ve doğru bulmadığı öğrenildi. CHP teşkilatının yolsuzluklar ile 17 ve 25 Aralık’ın üzerine gidecek bir koalisyon talep ettiği ve dört eski bakanın da Yüce Divan’a gönderilmesini istediği kaydedildi.