CHP Parti Meclisi’nin gündemi “koalisyon”

CHP Parti Meclisi’nin gündemi “koalisyon”
CHP'nin yarın gerçekleşecek Parti Meclisi toplantısında koalisyon ihtimalleri görüşülecek. Anadolu Ajansı'na göre "AKP ile koalisyon" seçenekler arasında.CHP’nin kurultaydan sonraki en yetkili organı olan Parti Meclisi’nde...

CHP'nin yarın gerçekleşecek Parti Meclisi toplantısında koalisyon ihtimalleri görüşülecek. Anadolu Ajansı'na göre "AKP ile koalisyon" seçenekler arasında.

CHP’nin kurultaydan sonraki en yetkili organı olan Parti Meclisi’nde (PM) koalisyon seçenekleri masaya yatırılacak. Seçim sonuçlarının ele alınacağı ve koalisyon ihtimallerinin değerlendirileceği PM toplantısı yarın saat 11.00′de başlayacak.

Toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun PM üyelerinin görüşlerini tek tek dinleyerek, partinin yol haritasını çizeceği ifade ediliyor.

Anadolu Ajansı’nın (AA) geçtiği habere göre; Erken seçimi “zaman kaybı” ve “halkın teveccühüne saygısızlık” olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, önceliğini muhalefet partilerinden oluşan bir hükümetten yana tutuyor.

Koalisyona yönelik tartışmaların sürdüğü CHP’de birçok yönetici, kurulacak 63. Hükümet’te partilerinin de yer alarak “ülke yönetiminde söz sahibi olması” gerektiğini düşünüyor.

AA’nın geçtiği haberde “Erken seçimin ‘Türkiye’ye bir yarar sağlamayacağı’ görüşünün ağırlıkta olduğu CHP’de, talep etmesi halinde AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile görüşme yapılabileceği belirtiliyor.”  ifadelerine yer verildi.