CHP Grup Başkanvekilleri hakkında 'Kuzguncuk' soruşturması: Her şey duruyor ama Saray’ın ihtirası durmuyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un suç duyurusunda bulunduğu CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ve Engin Özkoç hakkında soruşturma başlatıldı. Özgür Özel ve Engin Özkoç soruşturmayı Halk TV'de değerlendirdi.

Haklarında soruşturma başlatılan CHP’li vekiller Şule Aydın’la Haber Masası’na bağlanarak değerlendirmelerde bulundu. Her iki vekil de açılan soruşturmalardan haberlerinin olmadığını belirtti. 

Özgür Özel şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Bu soruşturmalar normal yargı sisteminin işlemesi ile açılan soruşturmalar değil. Bunlar Saray’ın icatçı hakim ve savcıları tarafından açılan soruşturmalardır. Her şey duruyor ama Saray’ın ihtirası durmuyor. Saray’ın etrafındaki atanmış kibirli insanların hırsları durmuyor. 

Böyle günlerde vatandaş cebiyle uğraşırken vakıf arazisi kiralıyorlar. O kiralamada da suçüstü yakalanıyorlar. 

Hiçbir izin almadan, Boğaz Kanunu’na aykırı bir şekilde orada bir yapılaşma var. Fahrettin Altun’un kimsenin yapamayacağı şeyi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı sıfatını kullanarak yaptığını görüyoruz.

Bugün bizim hakkımızda bulundukları suç duyurusunda “siyaseten” demişler. Biz siyasetçiyiz zaten. İngiltere Başkanı’nın İletişim Başkanı Londra’da bir çivi bile çakılması yasak bir araziye el atsa bu İngiltere’de siyasetin konusu değil midir? 

Bizim de işimiz Fahrettin Altun gibi görevinin verdiği yetkiyle iş yapanlara huzur vermemek. Biz Recep Tayyip Erdoğan’ın, Hulusi Akar’ın açtığı davalarla boğuşur durumdayız. Bunlardan yılmayız. Ben susar mıyım? Engin Özkoç susar mı? Yeri gelir mahkemeler yapılır, Saray’ın hakimleri karar verir. Hapis cezası çıkar. Ben insanlar cepleriyle uğraşırken, işsizlikle boğuşurken Fahrettin Altun mangal keyfi yapacak diye hapis yatacaksam eğer bu herhalde dünyanın en komik hapis cezası olur ama benim açımdan da bir şeref olur. Fahrettin Bey’den korkan ondan beter olsun. 

Engin Özkoç şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu soruşturmadan haberim yoktu. Basından öğrendim. Devletin bir memuru vakıf arazisinde yasadışı işler yapacak, bunu haberleştiren gazeteciye terörist dile getiren siyasetçiye de soruşturma açacak. Biz Fahrettin Altun’un yaptığı usulsüzlüğü dile getirdik. Gerçeği ifşa ettik. Siyasi eleştirimizi yaptık. Dolar 7 lirayı aştıkça döviz kuru konuşmanın yasaklanmasıyla aynı zihniyet. AKP yanlış işler yapmışsa bunu konuşmayacaksın, dile getirmeyeceksin. Yoksa devletin sopasıyla karşına çıkıyorlar. Ama biz bunlardan asla korkmuyoruz. Yanlış yanlıştır. Gerçekleri dile getirmeye, mücadele vermeye devam edeceğiz. "

 

Etiketler :