CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ALTAY: MECLİS ÇAMAŞIR MAKİNESİ GİBİ ÇALIŞTI

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ALTAY: MECLİS ÇAMAŞIR MAKİNESİ GİBİ ÇALIŞTI
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis'in yolsuzlukları akladığını öne sürerek "24'üncü dönemde Meclis, 17- 25 Aralık başta olmak üzere yolsuzlukları aklayan ve temizleyen bir çamaşır makinesi gibi çalıştı. Keşke parlamento...

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis'in yolsuzlukları akladığını öne sürerek "24'üncü dönemde Meclis, 17- 25 Aralık başta olmak üzere yolsuzlukları aklayan ve temizleyen bir çamaşır makinesi gibi çalıştı. Keşke parlamento yolsuzlukların örtbas edilmesine alet olmasaydı. Keşke parlamento temel hak ve özgürlüklerin gasp edilmesine alet olmasaydı" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Bolu İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve partililerle kısa bir toplantı yapan Altay, daha sonra basın toplantısı düzenledi. Hükümeti eleştiren Altay şunları söyledi:

"AKP"nin 12 yıl boyunca ortaya koyduğu üç temel sorun vardır. Bunlardan birincisi ve en önemlisi demokrasimizde daralma vardır. Ekonomide kırılma, dış politikada itibarsızlaşma var. AKP'nin 12 yıllık iktidarının özeti budur."

MECLİS YOLSUZLUKLARI AKLADI

TBMM'nin 24'üncü dönemde çamaşır makinesi gibi çalıştığını ve 17- 25 Aralık başta olmak üzere yolsuzlukları akladığını savunan Engin Altay sözlerini şöyle sürdürdü:

"Keşke parlamento yolsuzlukların örtbas edilmesine alet olmasaydı. Keşke parlamento temel hak ve özgürlüklerin gasp edilmesine alet olmasaydı. 25'inci dönem yolsuzlukların üzerine örten değil, yolsuzluklardan hesap soran bir parlamento olacak. Kaçak sarayın vesayetinden kurtulan bir parlamento olacak.

Etiketler :