CHP belgeler için yargıya değil, millete gidecek; "Yargıya AKP gitsin"

CHP belgeler için yargıya değil, millete gidecek; "Yargıya AKP gitsin"
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile istifa restleşmesinin ardından belgeleri grup toplantısında açıkladı. Belgeler büyük yankı uyandırırken, henüz basınla da paylaşılmadı....

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile istifa restleşmesinin ardından belgeleri grup toplantısında açıkladı. Belgeler büyük yankı uyandırırken, henüz basınla da paylaşılmadı. Öte yandan Erdoğan'ın avukatı da belgelerin Cumhuriyet savcılığına verilerek suç duyurusunda bulunulmasın istemişti. Gözler tekrar CHP'ye çevrilmişken, "yargıya AKP gitsin" görüşü hakim. Meclisteki kulis bilgilerine göre, partide belgelerin paylaşımı konusunda henüz bir karar yok.

CHP YARGIYA GİTMEYECEK

Ancak, CHP’nin hukuk danışmanları belgeler konusunda yargıya gidilmemesi konusunda ortak görüşe vardığı mecliste CHP kulislerinde konuşuluyor. Olayın yasa dışı bir boyutu bulunmadığı ama ahlaki boyutunun olduğu vurgulanıyor. Alınan bilgilere göre CHP yargı yerine millete gitmeyi  planlıyor.

YARGIYA AKP GİTSİN

Öte yandan AKP kanadından gelen "belgeler sahte, iddialar yalan" türündeki açıklamalar ve Erdoğan'ın avukatının "Cumhuriyet savcılığına belgeleri teslim edip suç duyurusunda bulunulsun" çağrısı da CHP kanadında yankı buldu. Kulislerde, "belgelerin sahte olduğunu düşünüyorlarsa, AKP yargıya gitsin" görüşü hakim.

Belgelerin gerçek olduğuna dikkat çeken CHP milletvekilleri, AKP'nin amacının CHP'nin yargıya giderek, olayı çürütmeye çalışmak olduğu vurgulanıyor.

BELGELER PAYLAŞILACAK MI?

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında kutudan çıkardığı belgeler de merak ediliyor. Belgelerin medya ile paylaşımı konusunda henüz bir açıklama gelmezken, bu konuda Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun talimatının beklenildiği öğrenildi.

Fatih ERTÜRK / TBMM