Cemal Süreya anılıyor

Cemal Süreya anılıyor
2. Yeni şiirinin öncü isimlerinden Cemal Süreya ölümünün 29. yılında anılıyor.Anma programı 9 Ocak Çarşamba günü saat 20.00’de Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

Maltepe Belediyesi ve Artshop Yayıncılık tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Cemal Süreya Buluşması’na yurtiçi ve yurtdışından isimler katılacak.

Etkinliğin moderatörlüğünü Vedat Akdamar ve Emel Koşar’ın yapacağı etkinlik ücretsiz…

Özgür Özgülgün’ün Cemal Süreya’dan şiirler okuyacağı gecede Serdar Taştanoğlu yönetimindeki Dragos Musiki Derneği Dünya&Etnik Müzikler Korosu da şarkılarıyla yer alacak.

Aba Müslim Çelik, Ali Ekber Ataş, Emel Koşar, Hilal Karahan, Pınar Doğu, Ceyda Demircioğlu ve Dündar Başol’un Cemal Süreya üzerine konuşacakları gecede Ali Günvar, Cem Gözel, Ceyda Demircioğlu, Emel Koşar, Hilal Karahan, Merve Başcumalı, Neslihan Su Aydın, Nur Doğan, Okan Yılmaz, Pınar Doğu, Uğur Kaya, Volkan Hacıoğlu ve W. Bahadır Bayrıl da şiirler okuyacak.

3. Uluslararası Cemal Süreya Buluşması’nın yurtdışından konukları ise Elvira Kujovic (Almanya), Ion Cristofor (Romanya) ve Maria Pal (Romanya)…

3. Uluslararası Cemal Süreya Buluşması’nde, Osman Kartaler’in kaligrafik yazı ile yazdığı Cemal Süreya şiirleri ve Mehmet Ali Işık’ın arvişivinden Cemal Süreya fotoğraflarından oluşan bir sergi de açılacak.

ÜSTÜ KALSIN

Ölüyorum tanrım

Bu da oldu işte

Her ölüm erken ölümdür

Biliyorum tanrım

Ama, ayrıca, aldığın şu hayat

Fena değildir

Üstü kalsın

Cemal Süreya

Etiketler :