Celal Ülgen: Emekli amiraller yanlış anlaşılmayı düzeltmek istedi

7 emekli amiralin evlerine gelen polis ekipleri, evlerde arama yaparken, iki emekli amiralin bilgisayar ve telefonuna el koydu. Avukat Celal Ülgen gözaltındaki emekli amirallere dair Halk Tv'ye konuştu.

Emekli 104 emekli amiralin, Montrö Anlaşması, Kanal İstanbul ve takkedeki amiral konusundaki endişelerini anlattıkları ve 3 Nisan gecesi medyada yayınlanan metnin ardından, yürütülen soruşturma sürüyor. Ayşenur Aslan'ın sunduğu Medya Mahallesi programında konuşan avukat Celal Ülgen, ''Gerek amirallerin sosyal medyalarında çözümlemelerde, gerekse bilgisayar çözümlemelerinde Kara Kuvvetleri'nin adı geçmiyor. Bu nedenle TUSED'in aranması bir tedbir gibi geliyor bana'' diye konuştu. 

3 Nisan akşamı yayınlanan metne, sosyal medyadan gelen tepkilerin ardından yanlış anlaşılmaları düzeltmek için 4 Nisan günü yeniden bir metin yazıldığını söyleyen Ülgen, ''Gruptaki emekli amirallerin çoğu imzalamadığı için metin yayınlanmadı'' diye konuştu. İkinci duyurunun, kamuoyunda oluşan yanlış tepkileri düzeltmek adına olduğuna söyleyen Ülgen, ''Metinde ve Whatsapp grubunda suç unsuru yok'' dedi.

Ülgen, yapılan operasyona dair ayrıca, ''Evinde arama yapılan emekli amirallerden biri ortak Whatsapp grubunda 'moderatör' konumunda olduğu için bu yapılmış olabilir'' dedi. 

Evlerinde arama yapılan emekli amirallerin avukatı Hüseyin Ersöz, ''Sabah 7.30'da emekli amiraller beni aradı, evlerine polis geldiğini söyledi. Savcılık, beylik tabancalarına el konulmasına emretmiş'' dedi. 

 

Ne olmuştu?

Bu sabah metinde imzası bulunan 7 emekli amiralin evine gelen polis ekipleri, evlerde arama yaparken, iki emekli amiralin bilgisayar ve telefonuna el koydu. 

Etiketler :