Celal Bayar'ın kızından 'Hayır' manifestosu
DEMOKRAT PARTİ KURUCU GENEL BAŞKANI VE 3. CUMHURBAŞKANI CELAL BAYAR’IN KIZI, BURSA VE İSTANBUL ESKİ MİLLETVEKİLİ NİLÜFER GÜRSOY'DAN BAŞKANLIK SİSTEMİNE İLİŞKİN SERT AÇIKLAMA GELDİ. GÜRSOY, "TEK ADAMIN ELİNDE SİHİRLİ DEĞNEK Mİ VAR?" DİYEREK REFERANDUMDA HAYIR DİYECEĞİNİ AÇIKLADI.
TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN 3’ÜNCÜ CUMHURBAŞKANI CELAL BAYAR’IN KIZI... ESKİ MİLLETVEKİLLERİNDEN NİLÜFER GÜRSOY....
O DA REFERANDUMDA HAYIR DİYOR... HAYIR DİYECEĞİNİ AÇIKLADI... BUNUNLA DA YETİNMEDİ KARARININ NEDENLERİNİ DE AÇIKLADIĞI TAM SAYFA BİR İLAN VERDİ HÜRRİYET GAZETESİNE..... CELAL BAYARIN KIZI,NİLÜFER GÜRSOY, İLANINDA ÖZETLE ŞU İFADELERİ KULLANDI.
"...Gerçeklerden uzak ve mantıksız söylemler, baskılar darbe dönemlerini hatırlatıyor.Her iki darbe dönemini 1960 darbesini ve 1980 darbesini yakından yaşamış bir kimse olarak bugün içinde bulunduğumuz durumun darbe ortamına benzediğini söyleyebilirim...
Etrafımız ateş çemberi ile sarılı iken ülkemizin öncelikli halletmesi gereken birçok problemleri varken yeni bir anayasa getirmenin gereği var mıydı? Amaç nedir?.. Getirilen bu değişiklik ne getiriyor? Ve asıl, ne götürüyor? ‘Çift başlılık’ bahanesiyle yola çıkıp bütün yetkileri tek elde toplayan, tek adamlığa soyundular. Asırların ender yetiştirdiği Atatürk bile tek adamlığı aklından geçirmemişti. Tek adamlık tekliflerini elinin tersi ile reddetmişti. Hangi demokrasilerde tek adamlık yer bulabilir?
Bu getirmek istenen değişiklik birkaç maddeden ibaret görülse de Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin temel değerlerini sarsmaktadır.
Atatürk’ün en büyük eserimdir dediği TBMM’nin kapısına darbeciler ’60 ve ’80 darbecileri kilit takmıştı. 15 Temmuz hareketinde de meclis bombalandı. Bu anayasa paketi parlamenter sisteme karşıdır, TBMM’nin manevi yapısına konmuş bir dinamittir.
Hedef rejimin kendisidir. Bu değişiklikle, yapmak istedikleriyle, artık demokrasinin varlığından Cumhuriyetimizin baki kaldığından söz edebilir miyiz? Cumhuriyet ve demokrasi içi boşaltılmış birer yafta haline gelecektir.
TBMM’ nin temel fonksiyonlarını kaldırarak mı güçlendireceksiniz? Kuşkulu ve endişeli miyiz? Evet, öyleyiz. Aynı zamanda nereden nereye gelindi diye hüzünlüyüz. Ama asla ümitsiz değiliz. Referandumdan yüksek sesle “hayır” çıkmasını ümit ediyoruz. ‘Hayır’ diyeceğiz ve hayırlı olmasını dileyeceğiz. Milletimizin sağduyusuna ve vefasına güveniyoruz. Bu benim ilgililere vatandaşlık dilekçemdir." Dr. Nilüfer GÜRSOY