Çavuşoğlu'ndan İdlib açıklaması: Karşılığını verdik, vermeyi de sürdüreceğiz

Çavuşoğlu'ndan İdlib açıklaması: Karşılığını verdik, vermeyi de sürdüreceğiz
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib'te 8 askerin şehit olduğu çatışmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib'te 8 askerin şehit olmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Karşılık verdik, vermeyi de sürdüreceğiz" dedi.

Çavuşoğlu, "Son günlerde İdlib'de ciddi bir gerginlik oldu. Dün de 8 şehidimiz var. Rejimin saldırganlığı, arsızlığı artıyor. Bunu dengelemek için, durdurmak için bugüne kadar olduğu gibi Soçi ve Astana sürecinde olduğu gibi komşumuz Rusya ile bu çatışmaları durdurmaya çalışıyoruz. Burada Rusya'ya önemli görevler düşüyor. Bir an önce kalıcı ateşkes ve anayasa komisyonu ile de siyasi sürece ivme kazandırmak istiyoruz. Bize karşı yapılan saldırıları da tölere etmemiz mümkün değil. Karşılığını verdik, vermeyi de sürdüreceğiz" diye konuştu.

Ne olmuştu?

Suriye Ordusu'nun İdlib'de, TSK konvoyuna yaptığı saldırı sonucu 5 asker ile üç sivil personel hayatını kaybetmiş, bölgede gerilim sürerken Türkiye ve Rusya’dan birbiriyle çelişen açıklamalar yapılmıştı. Türkiye, TSK’nin hareket edeceği bölge koordinatlarının Ruslara verildiğini belirtirken, Rusya bu açıklamayı yalanlayan bir açıklamada bulunarak, koordinatların paylaşılmadığını bildirmişti.

Etiketler :