Çavuşoğlu'ndan ABD'ye 'Suriye petrol sahası' tepkisi

Çavuşoğlu'ndan ABD'ye 'Suriye petrol sahası' tepkisi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da yaptığı açıklamalarda "Suriye'deki zenginlikler üzerinde kimsenin hakkı yoktur" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’deki petrol sahalarının güvenliğini sağlamak amacıyla askeri operasyonlara onay vermesi üzerine tepkiler art arda gelmeye başladı. Rusya'nın "ABD ile işbirliği yapmayacağız" açıklamasının ardından, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan da açıklama geldi.

Çavuşoğlu Antalya'da yaptığı konuşmada, "Özellikle oradaki petrol rezervleri için bulunduklarını da itiraf ediyorlar, açıkça söylüyorlar. Suriye'deki zenginlikler üzerinde kimsenin hakkı yoktur" ifadelerini kullandı.

13 Kasım'da gerçekleşecek olan Erdoğan'ın ABD ziyaretinde bu konu hakkında adım atılıp atılmayacağı merak ediliyor.

Ne olmuştu?

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'deki petrol sahalarının güvenliğini sağlamak amaçlı düzenlenecek askeri operasyonlara onay vermişti.

Bu yeni plana göre ABD askerleri, YPG kontrolündeki Deyr ez Zor ile Haseke arasında yaklaşık 150 kilometrelik bir alanda kontrol sağlayacağı ifade edilmiş ancak sahanın genişliğinin tam belirlenmediği de belirtilmişti. Ancak ABD’yi ‘sonu olmayan savaşlardan’ kurtarmak istediğini söyleyen Trump’ın bu kararla ABD askerlerinin Suriye’deki varlığını daha da karmaşık bir hale getirdiği konuşuluyor.

İlgili Haberler
Etiketler :