Çavuşoğlu’ndan AB yaptırımı açıklaması

Çavuşoğlu’ndan AB yaptırımı açıklaması
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''S-400 sistemi NATO sistemlerine bir tehdit oluşturmuyor. Gereksiz gerginlik yaratmaya gerek yok. Bitmiş bir anlaşma'' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ”S-400 sistemi NATO sistemlerine bir tehdit oluşturmuyor. Gereksiz gerginlik yaratmaya gerek yok. Bitmiş bir anlaşma” dedi. Çavuşoğlu ayrıca Avrupa Birliği’nin yaptırım kararına ilişkin, “Çok da ciddiye almaya gerek yok” açıklamasında bulundu.

Bakam Çavuşoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çavuşoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

”S-400 sistemi NATO sistemlerine bir tehdit oluşturmuyor. Gereksiz gerginlik yaratmaya gerek yok. Bitmiş bir anlaşma.”

AB’DEN TÜRKİYE’YE YAPTIRIM KARARI

“Çok da ciddiye almaya gerek yok. Bankaya tavsiye vermesi AB’nin başka bir çelişkisi. Kararları uygulamanın mümkün olmadığını biliyorlar. Sorun Kıbrıs Türk halklarının ada etrafındaki haklarının garanti altına alınmamasıdır.”

“Esasen buna yaptırım demek bu işi çok ciddiye almak demektir. Bunlar basit şeyler, bizi etkileyecek şeyler değildir. IPA kesintileri daha önce de yapılmıştı. Aynı şeylerin tekrarıdır. Yatırım Bankası’na gözden geçir diyor, bunun bir bağlayıcılığı yoktur. Bankalara siyasetin müdahalesini eleştirir AB genelde.”

“Avrupa Birliği’nin bize ihtiyacı var. Onlar mecburen bize gelecekler, kaçarı yok. Bu kararların uygulanmasının imkanı yok. Rum kesiminin baskısıyla kıytırıktan kararlar almak zorunda kaldılar.”

“Dün Mogherini’nin kendisi dahil, konuştuğumuz tüm arkadaşlar böyle bir şeyin gündemde olmadığını söyledi. Ne kadar güvenilir oldukları ortadadır. Rum kesimi, Türk tarafının haklarını garanti altına almamaktadır. Bundan sonraki süreçte, faaliyetlerimizi artıracağız. Orada üç tane gemimiz var, dördüncü gemiyi de en kısa zamanda Doğu Akdeniz’e göndereceğiz. Rum kesimi AB’yi arkasına almasın, Türk tarafıyla otursun masaya.”

"AİHM 'TUTUKLU YARGILANAMAZ' DEDİĞİ İÇİN MAHKEME YENİ BİR ŞEY İCAT ETTİ"

"Mahkeme demiş ki, 'Sanık 19 Nisan 2016 tarihli Meclis grup toplantısı konuşmasında, 'tek bir arkadaşım kendi ayağıyla ifade vermeye gitmeyecek' demesi karşısında, adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı...' Bu yeni bir uygulama. AİHM'in çok sayıda kararında, tutukluluğun devamıyla ilgili 'somut, ikna edici ve sanıkla doğrudan bağ kuran somut deliller olmadığı sürece tutuklu yargılanamaz' denildiği için, mahkeme yeni bir şey icat etti. O konuşmamda çağrımız AKP'yeydi. 'Bu iş tereyağından kıl çeker gibi olmayacak.' Çünkü siz, dokunulmazlığımızı Anayasaya aykırı bir şekilde düzenlediniz, dokunulmazlığımız kalkmış sayılmaz. Bu nedenle biz ifade vermeye gitmeyeceğiz. Dolayısıyla yaptığınız şey, minareyi çalıp kılıfını hazırlamaktır. Ama tutmuyor. Üç buçuk yıl önce Meclis grup toplantısında söylediğim bir sözü, ilk defa olarak tutukluluğuma gerekçe yapmış olmak, usul hukukuyla açıklanamaz. Siyasi saiklerle açıklanabilir. AKP'ye meydan okuduğum bir cümleyi üstünüze alınmışsınız. Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi, üç buçuk yıl sonra böylesi bir konuşmayı neden üstüne alındı? Merak ediyorum."

İlgili Haberler
Etiketler :