Çalıştıkları İşyerini Soyup Soğana Çevirdiler!

Çalıştıkları İşyerini Soyup Soğana Çevirdiler!
İstanbul Bayrampaşa’da yaşanan ilginç bir hırsızlık olayı dava konusu oldu. Bir baba ile iki oğlu hakkında, bin 800 valiz çaldıkları gerekçesi ile dava açıldı. Hırsızlığın yaşandığı yer ise Baba Ayhan D.’nin iki oğlunun çalıştığı atölye oldu. İlk duruşmada savunma yapan iki kardeş, “Aldığımız valizleri H.'ye sattık. Biz 100-150 set kadar valizi iş yerinden aldık” diye ifade verdi.

Halktv.com.tr/ÖZEL

Küçükçekmece 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya göre, ilginç hırsızlık olayı Gökhan Koçak’a (43) ait atölyede yaşandı. 20 işçinin çalıştığı işyerinde valiz üretimi yapılıyordu. Hırsızlık olayı da, Koçak’ın işyerinden ayrıldığı saat 17.00 sonrası yaşandı.

KAYITLARI İZLEYİNCE ŞOK GEÇİRDİ

Üretimini yaptıkları valizlerin günden güne azaldığını gören Koçak başlangıçta duruma anlam veremedi. Durumu bir yakını ile paylaşan Koçak işyerinin güvenlik kameralarını izlemeye karar verdi. Kayda giren görüntü Koçak’ın işyerinde hemen her gün valiz çalındığını ortaya koydu.

BABA VE 2 OĞLUNUN OLDUĞUNU GÖRDÜ

Koçak, kayda giren kişileri görünce şaşkınlığı daha da arttı. Koçak, valizleri işyerinde çıkaran kişilerden ikisinin Erdi ve Ertuğrul D. ile babaları Ayhan D. olduğunu gördü. Ertuğrul D. anılan işyerinde ustabaşı olarak çalışıyordu.

HIRSIZLIK BİR AY İÇİNDE YAŞANDI

Gökhan Koçak ve eşinin şikâyeti üzerine Ayhan D. ve iki oğlu hakkında dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında savunma yapan Erdi D. (32) “Ertuğrul'la birlikte yaklaşık bir aydır farklı tarihlerde parça parça şeklinde toplamda 138 set (her bir sette 3 valiz bulunur) valizi kardeşim Ertuğrul'un daha önceden çalıştığı iş yerinden arkadaşı olan H.’ye teslim ediyorduk” dedi.

KİME SATTIKLARINI DA AÇIKLADI

Ertuğrul D. (28) ise savunmasında “İş yerinde ustabaşı olarak çalışıyordum. 2022 yılının Kasım ve Aralık aylarında 5-6 kere müştekilerin iş yerinden valizleri diğer sanık Erdi ile birlikte aldık. Aldığımız bu valizleri H.'ye sattık. 100-150 set kadar valizi iş yerinden aldık. Her bir setin içerisinde 3 valiz vardı. H.'den 30.000 TL kadar elden nakit olarak para aldım” diye konuştu.

ÇALINAN VALİZ SAYISI 1200!

Gökhan Koçak ise verdiği ifadede “Benim iş yerimden 700 küsur set valiz çalınmıştır. Soruşturma aşamasında 144 set valiz tarafıma iade edildi. Yaklaşık 600 set valiz iade edilmemiştir. Her bir setin o dönem ki fiyatı 2000 TL civarındadır. Zararımın giderilmesini talep ediyorum” şeklinde konuştu. Mahkeme, bir sonraki duruşma için önümüzdeki Şubat ayı başına gün verdi.

2-001.jpg

Etiketler :