Bursa'da Uyuşturucu Operasyonu: İHA'lar Tespit Etti, Polis Yakaladı!

Bursa'da, uyuşturucu ticaretine karışan şahıslara karşı 1000 polisin katılımıyla gerçekleştirilen insansız hava aracı (İHA) destekli operasyon kapsamında 60 kişi gözaltına alındı.

Bursa'da, uyuşturucu ticareti yapan kişilere yönelik bin polisin katılımıyla gerçekleştirilen insansız hava aracı (İHA) destekli eş zamanlı operasyonda 60 şüpheli yakalandı ve gözaltına alındı.

Polislerle karşılaşınca kaçmaya çalışan 2 şüpheli ise İHA'larla tespit edilerek yakalandı. Gözaltına alınan 60 şüpheliden 41'i tutuklanırken, 2 kişiye ev hapsi verildi.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde kullanımı suçundan işlem yaptığı 133 kişinin ardından uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon başlattı. Ekipler, teknik ve fiziki takibin ardından belirlenen adreslere İHA ve dron desteğiyle sabahın erken saatlerinde operasyon düzenledi. Bin polisin katıldığı operasyonda 8 narkotik köpeği de kullanıldı.

ÇATIDAN KAÇMAYA ÇALIŞAN ŞÜPHELİLER İHA'LARLA TESPİT EDİLDİ

Operasyon sırasında mahallelerin giriş ve çıkışları kapatılarak sokaklar polis ablukasına alındı. Bazı evlere özel harekat polisleri tarafından koçbaşlarıyla girilirken, bir evin terasına çıkıp bahçeye atlamaya çalışan bir şüpheli ile yan binanın çatısına atlayan başka bir şüpheli İHA'larla tespit edilerek yakalandı.

Operasyon sonucunda 5 kilo 981 gram metamfetamin, 2 kilo sentetik kannabinoid, 23 gram esrar, 3 gram kokain, 3 yeşil reçeteli hap, 2 terazi, bir tüfek, altı tabanca ve 547 fişek ile uyuşturucu ticaretinden elde edildiği belirlenen 4,650 TL ele geçirildi.

41 KİŞİ TUTUKLANDI

Adliyeye sevk edilen 60 şüpheliden 41'i tutuklanırken, 2 kişi ev hapsi cezası aldı. 17 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Kaynak:DHA

Etiketler :