Bülent Tezcan: CHP içinde en büyük aday Kılıçdaroğlu

Bülent Tezcan: CHP içinde en büyük aday Kılıçdaroğlu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın erken seçim kararını açıklamasının ardından ittifak cephesinin adayı ittifak bir kez daha malumun ilanını duyurdu ve adayımız Erdoğan’dır dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın erken seçim kararını açıklamasının ardından ittifak cephesinin adayı ittifak bir kez daha malumun ilanını duyurdu ve adayımız Erdoğan’dır dedi. Düne kadar sessizliğini koruyan ana muhalefet ise merakla beklenen adayıyla ilgili ilk ipucunu verdi. Tezcan, 'Bana göre CHP içinde en büyük aday Kılıçdaroğlu’dur' açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarihini 24 Haziran olarak açıkladığı erken seçimle alakalı açıklamalarda bulundu.

Tezcan,’ Bana göre CHP içinde en büyük aday Kılıçdaroğlu’dur. Gönlümden geçen isim Genel Başkanımızdır. Ama adayımız Kılıçdaroğlu’dur deme yetkim yok. Bu beni gönlümden geçendir. Bu mesele sadece birini aday yapma meselesi değildir. Bu mesele sonuç alma meselesidir. En kısa sürede adayımızı belirleyeceğiz. Önümüzdeki günlerde çok hızlı bir şekilde belirleyeceğiz. PM bir karar verecek bu konuda. Bizim için 2 günlük bir iştir’ dedi.

Tezcan, ‘Adaylık konusunda tarih bizi sıkıştırmadı. Biz hodri meydan dedik. Biz seçime hazırız. Ama kavganın bile mertçe olanı makbuldür. Erken seçim, baskın seçim yapacaksın OHAL şartları altında seçime sokamazsınız. Seçim olmasın demiyorum ama bu seçimi zedelemeyin. Bu seçime gölge düşürüz. Bugünden itibaren OHAL’i kaldıralım’ diye konuştu.

Tezcan, ’24 Haziran dediler, Meclis karar verir deme tenezzülünde de bulunmadı. Meclis’in üzerinde olduğunu ima eder bir dil kullandı. 24 Haziran’a meseleyi seçerek güya muhalefeti hazırlıksız yakalayarak işi kotarma düşüncesine girdiler. Biz bu tabloda baskın seçim yapmak da isteseler baskın seçim onları basacak’ dedi.

‘YSK, YÜKSEK SABOTAJ KURULU’NA DÖNÜŞÜR’

Bu tartışmaya YSK’nın sebebiyet vermesini dahi ayıp görüyorum. Türkiye sanki ilk defa seçim yaşıyormuş gibi. YSK, 1960’tan sonra yargı denetiminde kuruldu. YSK’nın içtihatları var, İYİ Parti bunlara bakıldığında seçimlere girme hakkına sahip. Bu ayıp YSK’nındır. Bu ayıba izin verirse YSK, yüksek sabotaj kuruluna dönüşür.

Etiketler :