Bülent Arınç da Gülen Polemiğine Katıldı

Bülent Arınç da Gülen Polemiğine Katıldı
Bülent Arınç: Yani Sayın Başbakanımızın sözleri mutlaka doğrudur. Sayın 11. Cumhurbaşkanımızın sözleri de mutlaka doğrudur.Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 2013′te Dışişleri Bakanı olduğu dönemde ABD’de Fethullah Gülen...

Bülent Arınç: Yani Sayın Başbakanımızın sözleri mutlaka doğrudur. Sayın 11. Cumhurbaşkanımızın sözleri de mutlaka doğrudur.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 2013′te Dışişleri Bakanı olduğu dönemde ABD’de Fethullah Gülen ile görüştüğü gündeme bomba gibi düşmüştü. Bu iddiayı doğrulayan Başbakan Davutoğlu “Bu görüşmeden o dönemki Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan’ın haberi vardı” demişti.  Bu açıklamanın ardından Abdullah Gül “Benim sonradan haberim oldu” diye Davutoğlu’nu yalanlamış ve polemiğin fitilini ateşlemişti.

YALANLAMA ÜSTÜNE YALANLAMA

İki cepheden de iki kez yalanlama gelmişti. İddianın doğruluğu hakkındaki şüpheler süredursun konuyla ilgili bir açıklamada Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’tan geldi.

“BENCE O DA HAKLI, O DA HAKLI”

Ancak Arınç “taraf tutmayarak” ilginç bir yorumda bulundu. Bülent Arınç, gazetecilerin sorularına şu yanıtı verdi “Ben de basından takip ettim. Ama sayın cumhurbaşkanımız Abdullah Gül dün bir vesile ile kendisine sorulduğunda ‘konu kapanmıştır’ dedi.

Onun ‘kapanmıştır’ dediği konu üzerinde benim esasen bilgim de yok. Yani Sayın Başbakanımızın sözleri mutlaka doğrudur. Sayın 11. Cumhurbaşkanımızın sözleri de mutlaka doğrudur. Bunun yorumunu yapmak isteyenler varsa bir şekilde yaparlar. Ama konunu kapandığı ifade ediliyor. Üzerinde fazlaca durulmasına da gerek yok.”