Şanlıurfalı işçibaşı Mehmet Kaplan, Adana'da hasat erken bitince işçi arkadaşlarıyla Bilecik'e gelip çalışmaya başladıklarını, sabahın erken saatlerinden gün batımına kadar karpuz topladıklarını anlattı.
Kütahya'dan gelen tüccar Faruk Kap ise Medetli'de yetişen karpuzun aromasının çok iyi olduğunu kaydetti.
Üreticiden aldıkları karpuzu Türkiye'nin dört bir yanına gönderdiklerini bildiren Kap, "Medetli köyünden her yıl 500 dönüm karpuz alıyorum. Her yıl köyde gelenek haline getirdiğimiz kurban kesimini ilk tarlaya girdiğimde ve sezon kapanışında mutlaka yapıyorum. Hasadımız ve kazandığımız paralar bereketli olsun diye kurbanımızı kesiyoruz, işçilerimizle köylülerimizle sezona başladık diye hep birlikte kestiğimiz kurbanımızı tüketiyoruz. Bol bereketli bir sezon olsun inşallah." diye konuştu.