Boğaz’a Nazır VIP Mezarlık

Boğaz’a Nazır VIP Mezarlık
Cumhurbaşkanlığı için restore edilen Vahdettin Köşkü’nün yanındaki araziye yaptırılan mezarlıktan AKP'li isimler yer aldı.Cumhurbaşkanlığı çalışma ofisi olarak kullanılmak üzere restore edilen Çengelköy sırtlarındaki...

Cumhurbaşkanlığı için restore edilen Vahdettin Köşkü’nün yanındaki araziye yaptırılan mezarlıktan AKP'li isimler yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı çalışma ofisi olarak kullanılmak üzere restore edilen Çengelköy sırtlarındaki Vahdettin Köşkü’nün korusuna katılması gereken 864 ada, 1 parseldeki arazi mezarlık alanı oldu. 2011 yılındaki imar değişikliğiyle yeni açılan mezarlık alanının oldu bittiye getirilerek bazı AK Partili isimler ve hükümete yakın iş adamlarına verildiği ortaya çıktı. Şu an ölüm anı dışında vatandaşa mezarlık satışı yapılmıyor.

Boş mezar satışı yokmuş!

Boğaz’a nazır, Çengelköy sırtlarında açılan yeni mezardan yer almak ve aile kabristanı yaptırmak için Karacaahmet Mezarlığı’ndaki Anadolu Yakası Mezarlıklar Müdürlüğü’nü aradık. Telefonla görüştüğümüz yetkili kişi, Vahdettin Köşkü’nün yanında açılan yeni Çengelköy Mezarlığı’nda boş mezar satışı yapmadıklarını söyledi. Mezarlık alanında birçok boş aile mezarlığı olduğunu hatırlatınca, o mezarlıkların daha önceden alındığını ve şimdi boş mezar satışlarının olmadığını ifade etti. Vefat anında defnedilecek yerlerinin olduğunu belirten yetkili, mezarlığın toprak bedelinin ise 20 bin lira olduğunu aktardı.

Külünk ailesine ait 4 ayrı mezarlık

İmar değişikliği fırsatından faydalanarak Çengelköy’den aile mezarlığı alan isimlerin başında AK Partili Metin Külünk geliyor. Külünk’ün ikişer kişilikten 4 ayrı aile mezarlığı aldığı ortaya çıktı. Kımçak, Nalbant, Donk ve Musaoğlu gibi AK Parti’ye yakın olduğu iddia edilen ailelerin de mezarlık yeri aldığı görülüyor.

Koruya katılacaktı mezarlık oldu

Boğaziçi İmar Planı’nda Vahdettin Köşkü ile birlikte koruya katılacak alan olarak belirlenen 864 ada, 1 parseldeki arazi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 15 Nisan 2011 tarih ve 918 sayılı kararı ile mezarlık alan olarak belirlendi. Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan olduğu dönemde üyesi olduğu Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu’nun onayıyla koruya katılacak alanın fonksiyonu değiştirildi. Arazi Çengelköy Mezarlığı’nın yeni yeri olarak resmi kayıtlara geçti.