Bilal’in ‘Alma’ Hızını 7 Haziran Bile Kesmedi

Bilal’in ‘Alma’ Hızını 7 Haziran Bile Kesmedi
Bilal Erdoğan’ın TÜRGEV’i işleri büyütüyor.Son olarak İstanbul Fatih’te bir külliyenin yanındaki otoparkı aldılar. Gaziantep’te de 90 dönüm arazinin TÜRGEV’e devredileceği ileri sürülüyor. Dahası var…Erdoğan’ın...

Bilal Erdoğan’ın TÜRGEV’i işleri büyütüyor.

Son olarak İstanbul Fatih’te bir külliyenin yanındaki otoparkı aldılar. Gaziantep’te de 90 dönüm arazinin TÜRGEV’e devredileceği ileri sürülüyor. Dahası var…

Erdoğan’ın ticarette ve vakıfçılıkta hızla yükselen küçük oğlu Bilal Erdoğan’ın yönettiği Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) arsa yağıyor.

TÜR­GE­V’­e ait oto­park, Da­mat İb­ra­him Pa­şa Kül­li­ye­si­’nin he­men ya­nın­da yer alı­yor.

Bilal Erdoğan’ın vakfı TÜRGEV, Fatih’teki Damat İbrahim Paşa Külliyesi’nin bitişiğindeki otopark  arazisini satın aldı. Esnaf, vakfın, külliyenin hizasındaki dükkanları da toplamaya çalıştığını iddia etti.

İstanbul Fatih Kalenderhane Mahallesi, Şehzadebaşı Caddesi üzerindeki 1720 yılında inşa edilen Damat İbrahim Paşa Külliyesi’nin çatı bitişiğinde işletilen otopark arazisinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da yönetiminde olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV)  ait olduğu ortaya çıktı. “Nasıl olur da 300 yıllık tarihi külliyenin çatısına otopark yapılır?” tartışması sürerken otoparkın geçen yıl 25 Eylül’de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıtaları tarafından mühürlendiği tespit edildi. Ancak otopark faaliyetine devam etti.

OTOPARKÇILARIN VERDİĞİ ŞOK BİLGİ

SÖZCÜ, otoparkın bulunduğu Şehzadebaşı’ndaki Damat İbrahim Paşa Külliyesi’ne gitti.  Otoparkı işletenler fotoğraf çekmemizi engellemeye çalışsa da aynı aileden başka bir otopark işletmecisi “Biz burada yıllardır otopark işletiyoruz. TÜRGEV bu arsayı satın aldıktan sonra da kendileri burayı değerlendirene kadar otopark olarak kullanılmasına izin verdi” diye konuştu. Tarihi külliyenin hemen altındaki dükkanlarda esnaflık yapan vatandaşlar ise çarpıcı bir iddia ortaya attı.

‘OTEL YAPMAYA BAŞLAYACAKLAR’

TÜRGEV’in, külliyenin üstünde satın aldığı arazinin dışında otoparkın altındaki bir çok dükkanı da satın almaya çalıştığını hatta iki ya da üç tanesini aldığını anlatan esnaf şu bilgiyi verdi: “Seçim öncesi buraya gelerek dükkanlarla pazarlık yapmaya başladılar. Seçimden sonra otel yapmak için çalışmalara başlayacaklarını söylediler.” Külliye hizasındaki sıralı dükkanlardan birinde müzik aleti satan bir kadın, bitişiğinde kapanan börekçi dükkanını da TÜRGEV’in satın aldığını öne sürdü.

GAZİANTEP’TE DE ARAZİ İDDİASI

Bu arada dün Cumhuriyet Gazetesi’nde yayımlanan habere göre, 1990’lı yılların sonunda dönemin Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Ahmet Yılmaz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan tarafından, Gaziantepspor’a altyapı tesisi amaçlı olarak 49 yıllığına kiralanan, Tugay Yolu’ndaki 90 dönümlük dev arazinin de TÜRGEV’e verilmek istendiği iddia edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi otoparkın TÜRGEV’e devredildiğini resmen açıkladı

Damat İbrahim Paşa Külliyesi’nin çatısıyla bitişik konumdaki otopark alanının TÜRGEV’e ait olduğu İBB Meclis Üyesi Hakkı Sağlam ‘ın geçen yıl ekim ayında Beyaz Masa’ya başvurusuyla ortaya çıktı. Şu anda ne bir tabelası ne de bir fiyat tarifesi olan otopark alanıyla ilgili Sağlam’a verilen cevap yazısında “Açık otopark olarak kullanılan alanın Damat İbrahim Paşa Külliyesi komşuluğunda bulunduğu ve alanın Türkiye Gençlik ve Eğitim Hizmet Vakfı mülkiyetinde bulunan 668 ada 36,39,42 parseller ile Fatih Belediyesi’e ait 43 parselde yer aldığı tespit edilmiştir” denildi. Ayrıca İBB Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı da Sağlam’a,  otoparkın 24 Eylül 2014’te mühürlendiğini belirten bir yazı yolladı. Ancak otopark halen faaliyette. CHP’li milletvekillerinin de konuyu TBMM’ye taşımaya hazırlandığı öğrenildi.