Bilal Erdoğan Da AKP'ye Oy İstedi

Bilal Erdoğan Da AKP'ye Oy İstedi
Gaziantep'te AKP bürolarını gezen Bilal Erdoğan vatandaşlardan AKP için oy istedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan da seçim çalışmalarına  tam gaz devam ediyor. “TÜRGEV Yönetim Kurulu üyesi” sıfatıyla...

Gaziantep'te AKP bürolarını gezen Bilal Erdoğan vatandaşlardan AKP için oy istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan da seçim çalışmalarına  tam gaz devam ediyor. “TÜRGEV Yönetim Kurulu üyesi” sıfatıyla il il gezen Bilal Erdoğan gittiği yerlerde AKP’ye oy istiyor. Bİlal Erdoğan’ın son durağı Gaziantep oldu. Nizip ilçesindeki AKP seçim irtibat bürosunu ziyaret eden Erdoğan burada çarpıcı açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la kısa süre önce telefonla görüştüğünü aktaran Erdoğan, babasının “Nizipli kardeşlerime çok selam söyle” dediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi bir lider sayesinde, onun yaptıkları sayesinde, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının başının dik ve dosdoğru ayakta durabildiğini savunan Erdoğan, AKP hükümetlerinin 2002 yılından beri önce içerdeki oyunları bozmaya başladığını önü sürdü.

Bilal Erdoğan, şöyle konuştu “2009 yılında Davos’ta “one minute” diyerek dışarıdaki oyunları bozmaya başladı. O zamandan beri Türkiye’de neler oldu. Türkiye’de hükümeti, bu lideri devirmek için ne oyunlar tezgahlandı? Ne kumpaslar, ne karanlık planlar devreye sokuldu. Bu planları kuranlar, bu planları tezgahlayanlar arkalarında çok büyük güçler olduğunu vehmettiler. Arkalarını o çok sevdikleri ülkelere dayadılar, arkalarını Türkiye’nin düşmanlarına dayadılar. Peki Cumhurbaşkanımızın arkasında kim vardı? Cumhurbaşkanımız rahmetli dedemin bir sözünü çok söylerdi; ‘Ağaca yaslanma çürür yıkılır desteksiz kalırsın. Kula yaslanma fanidir ölür desteksiz kalırsın. Allah’a yaslan ki ayakta kalasın.’ 13 yıldır ne badireler atlatıldı. 9 seçim geçirdik, parti kapatmalar, birçok karanlık girişimler oldu. Gezi’ye şahit olduk, ondan sonra 17-25 Aralık’a şahit olduk. MİT tırları, birçok kumpas, darbe girişimi… Biz nice Cumhuriyet dönemi hükümetleri gördük ki

yanlarına, arkalarına, sermayeyi aldılar, medya patronlarını, ABD’yi Avrupayı aldılar. Hiçbir zaman bu güzel vatanın evlatlarını almayı düşünmediler.”

Türkiye’deki muhalefet partilerinin tutumlarını da eleştiren Erdoğan, sermaye sahiplerinin AKP’nin tek başına iktidar olmasını ancak anayasayı değiştirecek güce sahip olmamasını istediğini dile getirdi.

BAŞKANLIK SİTEMİNİ ANLATTI

Dünya ülkelerinin büyük bölümünün başkanlık sistemiyle yönetildiğini belirten Erdoğan, istikrarın devam etmesi için başkanlık sisteminin gerekli olduğuna vurgu yaptı.

Bilal Erdoğan, şunları kaydetti: “7 Haziran seçimleri önemli bir hesaplaşmanın dönüm noktası olacak. Türkiye üzerinde oyunlar kuran bu karanlık koalisyon mu yoksa 13 yıldır hizmet etmekten, koşturmaktan, halkının derdini dinlemekten başka bir şey yapmayan AK Parti hükümetleri mi? İşte bunun kararını tekrar vereceğiz ve ondan sonra 4 yıl seçimsiz bir dönem, Türkiye 4 yıl boyunca ciddi atılımlar yapmaya fırsat bulacak. Bunların başında anayasa reformu. Bakınız, dünyanın bütün ülkeleri başkanlık sistemiyle yönetiliyor. ABD başkanlık sistemiyle yönetiliyor. İngiltere öyle, Fransa yarı başkanlık. İngiltere’de yeni seçimler oldu, yüzde 12 oy alan bir parti 650 sandalyeli bir mecliste sadece bir vekil kazanabildi. Kimse İngiltere’de demokrasiyi sorguladı mı? Türkiye’deki aydın geçinenler İngiltere’deki demokrasiyi sorguladı mı? ABD başkanlık sistemiyle yönetiliyor diye ABD’deki demokrasiyi sorguluyor mu? Ben de diyorum ki, ‘Türkiye’ye başkanlık sistemi Tayyip Erdoğan başkan olsun diye değil. Tayyip Erdoğan’dan sonra da istikrar sürsün diye lazım.”

Sözcü