Bezmialem Üniversitesi hastanesinde hastalara Risale-i Nur okunduğu ortaya çıktı

Bezmialem Üniversitesi hastanesinde hastalara Risale-i Nur okunduğu ortaya çıktı
İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yatan hastalara düzenli olarak “Risale-i Nur” okunduğu ortaya çıktı.

Aykırı.com’dan Berat Temiz’in haberine göre; üniversitede bulunan ‘Sağlıkta Pozitif Düşünce Kulübü” isimli bir kulüp sosyal medya hesabından fotoğraf paylaşarak altında “Ziyaretimiz sonunda ise kendilerine okuduğumuz Hastalar Risalesi adlı eserimizi hediye ettik. Ziyaretlerimize devam edeceğiz inşallah” yazıldı.

bezmialem.jpg

Koronavirüs salgını nedeniyle ziyaretlerine ara verdiklerini duyuran kulüp, “Geçmiş dönemlerden bugüne dek yapılan ziyaretlerin bir kaçını görmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Yaşananlar bununla da sınırlı kalmadı…

Kulübün sosyal medya hesabında, hastalara “Risale-i Nur” okuduktan sonra Saidi Nursi’nin kitaplarını dağıttıkları da görüldü.

ekran-resmi-2020-07-09-10-40-43-001.png

Kulübün Instagram’daki bir paylaşımının altında da Risale’den “Ey âhiretini düşünen hasta! Hastalık, sabun gibi, günahların kirlerini yıkar, temizler. Hastalıklar, keffaret-üz zünub olduğu hadîs-i sahih ile sabittir. Hem hadîste vardır ki: "Ermiş ağacı silkmekle nasıl meyveleri düşer; imanlı bir hastanın titremesi de, öyle günahları silker” ifadelerinin kullanıldığı görüldü.