Beşiktaş'ta günboyu gerginlik devam etti

Beşiktaş'ta günboyu gerginlik devam etti
Beşiktaş'ta toplanan gruplar, Taksim'e doğru yürüyüşe geçmek için hareketlenince, polis TOMA ve biber gazı ile müdahale etti.Atılan biber gazlarından etkilenen grup üyeleri dağıldı. CHP Beşiktaş İlçe Merkezi'ne sığınan...

Beşiktaş'ta toplanan gruplar, Taksim'e doğru yürüyüşe geçmek için hareketlenince, polis TOMA ve biber gazı ile müdahale etti.Atılan biber gazlarından etkilenen grup üyeleri dağıldı. CHP Beşiktaş İlçe Merkezi'ne sığınan göstericileri polis bina girişine kadar takip etti. Polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı. Olaylar sırasında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, TMMOB, Türk Tabipleri Birliği temsilcilerinden oluşan 1 Mayıs Tertip Komitesi üyeleri ve ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ile Emniyet yetkilileri arasında Taksim Meydanı'na çıkma konusunda uzun süre tartışma yaşandı. Sendikacılar Taksim'e çıkma konusunda ısrar ederken, Emniyet yetkilileri kesinlikle buna izin vermeyeceklerini söylediler. Emniyet yetkilileri sınırlı sayıda sendikacının Taksim'e gitmesine izin verileceğini belirtirken, sendikacılar arkadan gelecek gruplarla konuşarak bir olay çıkmasına izin verilmeyeceğini belirtti. Ancak taraflar arasında uzlaşma çıkmadı.

                            

   Beşiktaş'ta toplanan gruplar saat 14.00'te yürüyüşe geçmek için hareketlenince, polis biber gazı ve TOMA'dan tazyikli su sıkarak göstericilere müdahale etti. TOMA'nın önünde bulunan bir grup polise bir süre direnmeye çalıştı. Çıkan arbede sırasında polis grubun içinden bazı kişileri gözaltına aldı. Olayların ortasında kalan "Kuzey Ormanları Savunması"na üye yaşlı bir kişinin ise fenalaşarak yere düştüğü görüldü. Sağlık ekipleri fenalaşan kişiye ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla hastaneye götürdü.

                    

Arbede sırasında, grubun taşıdığı, üzerinde kırmızı ve beyaz güllerle "1 Mayıs" yazılı çelenk de parçalandı. Parçalanan çelengi yoldan atmak isteyen bir polisin ayağıyla çelengi ezmesi dikkat çekti.

Müdahale sırasında, 1 Mayıs Tertip Komitesi üyeleri ile HDP Milletvekilleri Pervin Buldan ve Sebahat Tuncel de arada kaldı.

Polisin müdahalesiyle gruplar Beşiktaş Çarşı'nın içinde ara sokaklara dağıldı. Bazı göstericiler ise polise şişe ve taş ile karşılık verdi. Polis dağılan grupları ara sokaklara kadar takip etti

   Polisin kovaladığı bazı göstericiler CHP Beşiktaş İlçe binasına sığındı. Polis grubu gözaltına almak için CHP Beşiktaş İlçe binasının bulunduğu iş hanına girdi. Bu sırada polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı. Olayın ardından, polisler herhangi bir kişiyi gözaltına almadan binadan ayrıldı.

Bu arada, polisin Barbaros Bulvarı ve çeşitli noktalardaki müdahalesi sırasında çok sayıda gösterici gözaltına alındı. Gözaltılara tepki gösteren eylemciler polise taş atarken, bazı eylemcilerin de havai fişek attığı görüldü.

   Eylemciler "Her yer Taksim / Her yer direniş" ve "Hırsız, katil AKP" sloganları atarken, polisler ile göstericiler arasında Barbaros Bulvarı'nda kovalamaca yaşandı. Bu sırada polisin gaz bombası kullanması nedeniyle çevreyi gaz bulutu kapladı.

Grupların ara sokaklara kaçarak dağılmasının ardından, Barbaros Bulvarı yaklaşık 10 saat sonra trafiğe açıldı.