Beşiktaş Bld Meclis Üyesi Sipahi CHP’den istifa etti

Beşiktaş Bld Meclis Üyesi Sipahi CHP’den istifa etti
17 Aralık Operasyonu kapsamında gözaltına alınan Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi, CHP’den istifa etti. Hüseyin Avni Sipahi’nin istifasının, TBMM Soruşturma Komisyonu’nun AKP'li eski bakanlar hakkında bugün...

17 Aralık Operasyonu kapsamında gözaltına alınan Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi, CHP’den istifa etti. Hüseyin Avni Sipahi’nin istifasının, TBMM Soruşturma Komisyonu’nun AKP'li eski bakanlar hakkında bugün yapacağı Yüce Divan oylaması öncesinde gelmesi dikkat çekti.

Sipahi’nin gözaltına alınmasına neden olan 17 Aralık Operasyonu’nun ayaklarından “TOKİ Dosyası” için 2 Mayıs 2014’te İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından takipsizlik kararı verilmişti. Hürriyet'ten Okan Konuralp'in haberine göre; Başsavcılık, kararına delil yetersizliğini gerekçe göstermişti. ‘CHP’nin 17 Aralık’taki ismi’ olarak nitelendirilen Sipahi’nin istifa süreci de Başsavcılığın takipsizlik kararına atıfla başladı. 4 eski bakanla ilgili kurulan TBMM Soruşturma Komisyonu’nda görev alan CHP’li üyeler, Kılıçdaroğlu’na “17- 24 Aralık soruşturmalarıyla ilgili verilen takipsizlik kararları ‘aklanma’ anlamına gelmiyor. Üstelik parti olarak da takipsizlik kararını kabul etmediğimizi ifade ediyoruz. Hal böyleyken dosyalarda ‘örgüt lideri’ olarak ismi geçen Sipahi, CHP’den uzaklaştırılmalı” mesajı gönderdi. Bu değerlendirmeyi haklı bulan Kılıçdaroğlu, dönemin İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’ya “Sipahi’nin partiden ihracı için düğmeye bas” talimatı gönderdi. Ancak Salıcı’nın “Partiden istifasının sağlanması daha doğru olur” önerisi nedeniyle ihraç seçeneğinden vazgeçildi. Sipahi’ye “İstifa etmemen halinde ihraç edileceksin” mesajı gönderildi. Sipahi de geçtiğimiz haftalarda istifa dilekçesini doğrudan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na iletti.

BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİYDİ

Mustafa Sarıgül’e yakınlığıyla da bilinen Hüseyin Avni Sipahi’nin ismi, 30 Mart yerel seçimleri öncesinde İstanbul Çekmeköy Belediye Başkan adaylığı için geçmişti. Ancak 17 Aralık’ta gözaltına alınması, Sipahi’nin adaylığını engelledi. Çekmeköy Belediye Başkan adayı yapılmayan Sipahi, Beşiktaş Belediye Meclis üyesi listesinde kendisine yer buldu. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın ‘vekili’ olarak görev üstlendi. TBMM Soruşturma Komisyonu’nun uzmanlarınca hazırlanan ‘tetkikat’ raporunda 17 Aralık soruşturma dosyasına atıfla Sipahi için “...Hüseyin Avni Sipahi (Çekmeköy Eski Belediye Başkanı) liderliğindeki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda odaklanan suç örgütü” tanımlaması yapılıyor.

HAZİNEDAR’IN FOTOĞRAFI MYK’DA

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın, bir dönem avukatlığını yaptığı Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk ile Batum’da buluşması ve buluşmaya ilişkin fotoğrafları sosyal medyada paylaşması da CHP Genel Merkezi’nde tepkiyle karşılandı. Hakkındaki 6 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onanan, bir süredir de yurtdışında bulunduğu öğrenilen Öztürk ile Hazindar’ın buluşmasının CHP MYK gündemine geleceği öğrenildi.