Baykal O Görüşmenin Perde Arkasını Anlattı

Baykal O Görüşmenin Perde Arkasını Anlattı
CHP Antalya Milletvekilli Deniz Baykal Kanal D Ana Haber'de Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı.7 Haziran seçimleri sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Dışişleri Konutu'nda görüşen CHP Antalya Milletvekilli Deniz Baykal Kanal...

CHP Antalya Milletvekilli Deniz Baykal Kanal D Ana Haber'de Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı.

7 Haziran seçimleri sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Dışişleri Konutu'nda görüşen CHP Antalya Milletvekilli Deniz Baykal Kanal D Ana Haber'de Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı.

Baykal, "Bir noktayı netleştirelim oraya ben bir koalisyon niyetiyle gitmedim" derken daha sonra da "Türkiye'nin bu ortamında ne yapmak lazım nasıl yapmak lazım onu görüştük" ifadelerini kullandı.

Baykal, MHP ve HDP'nin bir araya gelmeyişinin AKP'siz bir koalisyonu mümkün kılmadığını söyleyerek AKP-CHP yakınlaşmasına dair ipucu verdi. Kendisinin koalisyon görüşmesi yapmaya yetkisi olmadığını söyleyen Baykal, Erdoğan'ın erken seçim konusunda kendi görüşmesi ile bugün yaptığı konuşma arasında tutum değişikliği olduğunu savundu.

Baykal Erdoğan'la neden Saray'da görüşmediğini de yanıtladı.  İşte Baykal'ın o sözleri:

"Ben eski bir Dışişleri Bakanı olarak alıştığım ortamda (Dışişleri Konutunda) konuşmayı tercih ettim bir deplasman sorununa düşmemek için. Ama bu bir sorun olmadı. Sayın Kılıçdaroğlu'yla konuşurken de o ve ben aynı duyarlılıktaydım. Bu görüşme yapılırken orda yapalım burada yapalım diyen olmadı. Sayın Cumhurbaşkanı sağlıklı yorgun değil yorgunsa dinlenmiş. iki saati aşkın görüşmeyi canlı olarak sürdürdük. Türkiye'nin bu ortamında ne yapmak lazım nasıl yapmak lazım onu görüştük.

"KENDİ KENDİME SORDUM NİYE BENİ ÇAĞIRDI DİYE"

Bir noktayı netleştirelim oraya ben bir koalisyon niyetiyle gitmedim. Kendi kendime de sordum niye beni çağırdı diye. Ama ben bir milletvekiliyim Meclis'in en yaşlı üyesiyim böyle bir ortamda bir değerlendirme yapılmasının doğru olacağını düşündü sanırım.

Böyle bir düşünce ne benim ne de sayın Cumhurbaşkanı'nın düşüncesi içerisinde oldu. Zaten onun da koalisyona yönelik bir uyarısı olmadı. Ben kendimce önemli olan şeyleri söyledim. O nedenle aslında sayın Cumhurbaşkanı'nın CHP'li bir siyasetçiyi istişareye için çağırması bizahiti anlamlı ve önemlidir. Türk siyasi hayatının ihtiyacı olan bir görüşmedir. Tabi bu görüşme olumlu olumsuz kamuoyunda bir etki yarattı.

İtiraf edeyim ben de bugünkü konuşmasını izleme ihtiyacı hissettim.(Erdoğan'ın bugün yaptığı ilk açıklamalar) Ve yani bu söylenenler o toplantı açısından çok doğaldır. Orada vurgulanan ana konular da bunlar ve Cumhurbaşkanı tarafından sahiplenildiğini görmek güzel.

"İKTİDAR KENDİ İÇERİSİNDE HESAPLAŞACAKTIR"

Ama sıkıntı partilerin arasındaki konulardan kaynaklanıyor. Bizim bugün Türkiye'de koalisyon yapma zorluğu partilerin programlarından kaynaklanmıyor.Bu durumda iktidar kendi içerisinde ya bir hesaplaşma yapacaktır yolsuzluk soruşturmaları çözüm sürecinin devam edip etmemesi gibi... Ayrıca yolsuzluk konusunda Meclis'te atılacak konular hükümetin onayını gerektirecek konular değildir. Yürütmenin bunu yasaklaması mümkün değildir."