Baykal, Liderler Turuna Bahçeli'yle Başladı!

Baykal, Liderler Turuna Bahçeli'yle Başladı!
Deniz Baykal, TBMM Başkanlığı seçimi için destek turuna Devlet Bahçeli ile başladı.Geçici Meclis Başkanı, Antalya Milletvekili ve CHP’nin Meclis Başkan adayı Deniz Baykal, destek turları çerçevesinde ilk önce MHP’nin kapısını...

Deniz Baykal, TBMM Başkanlığı seçimi için destek turuna Devlet Bahçeli ile başladı.

Geçici Meclis Başkanı, Antalya Milletvekili ve CHP’nin Meclis Başkan adayı Deniz Baykal, destek turları çerçevesinde ilk önce MHP’nin kapısını çaldı. Baykal, “Seçime giderken önemli bir partimizin Genel Başkanı olarak Bahçeli'nin bazı konuları benim ağzımdan duymasına ihtiyaç vardı. Benim için çok yararlı bir görüşme oldu” dedi.

Baykal, Meclis’te MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü. Bahçeli’yle makamında yaklaşık 50 dakika görüşen Baykal, görüşmeye saat 11.00'de geldi. Bahçeli, Baykal’ı kapıda karşıladı ,görüşmenin ardından da kapıya kadar uğurladı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da ikilinin görüşmesine katılırken, görüşme sonrası açıklamayı Baykal yaptı. Bahçeli de Baykal'ın açıklaması esnasında yanında yer aldı ancak bir konuşma yapmadı.

Baykal yaptığı açıklamada, Bahçeli ile yaptığı görüşmenin “olumlu” geçtiğine dikkat çekerek, “Devlet Bahçeli'ye Meclis Başkanlığına aday bir milletvekili olarak bu ziyareti yaptım” dedi.

Deniz Baykal, Bahçeli’ye Meclis Başkanlık yönetimine yönelik anlayışı, Türkiye'deki siyasi tabloyu nasıl gördüğünü anlattığını belirterek şöyle dedi:

“Ne gibi sorumlulukların ve görevlerin bize düştüğüne inandığımı aktardım. Kendisini ayrıca önemli siyasi temaslar konusunda bilgilendirdim. Görevimi yaptığımı düşünüyorum. Seçime giderken önemli bir partimizin Genel Başkanı olarak Bahçeli'nin bu konuları benim ağzımdan duymasına ihtiyaç vardı. Benim için çok yararlı bir görüşme oldu. Bahçeli'ye huzurunuzda teşekkür ediyorum.”

Baykal, “Destek alabildiniz mi en azından son tur için?” şeklindeki bir soruya, “Onları konuşmadık” yanıtını verdi.

Baykal, “Önemli temaslardan kastınız nedir?” sorusu üzerine de "Bilgim dahilinde olan önemli görüşmeler, temaslar konusunda bende varolan bilgileri Bahçeli'ye aktardım” demekle yetindi.

Davutoğlu’nu saat 14.30’da Çankaya Köşkü’nde ziyaret edecek olan Baykal, saat 16.00’da Demirtaş’la bir araya gelecek.