Başsavcılıktan beraatler için dilekçe

Başsavcılıktan beraatler için dilekçe
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, mahkemeye sunduğu dilekçede, gerekçeli kararın hazırlanmasının ardından beraat kararları için itiraz edeceğini belirtti.

Gezi Direnişine ilişkin aralarında iş insanı Osman Kavala, gazeteci Can Dündar, Ayşe Mücella Yapıcı ve oyuncu Memet Ali Alabora'nın da bulunduğu 1'i tutuklu 7'si firari 16 sanığın "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan yargılandığı davada karar çıktı.

Sanıklar tüm suçlardan beraat etti. Tutuklu tek sanık Osman Kavala'ya tahliye kararı çıktı. İçlerinde Can Dündar ve Mehmet Ali Alabora gibi isimlerin de bulunduğu 7 firari sanığın dosyası ayrıldı. Mahkemenin Kavala kararı sonrası, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

Başsavcılık itiraz edecek

Sözcü'den Can Özçelik'in haberine göre başsavcılık, mahkemeye süre tutum dilekçesi sundu, gerekçeli karar yazılana kadar itiraz hakkının saklı tutulmasını talep etti. Başsavcılık dilekçesinde, gerekçeli kararın hazırlanmasının ardından beraat kararları için itiraz edeceğini belirtildi.

Etiketler :