Baro’dan Kaymakam’a “Tokat” Gibi Yanıt!

Baro’dan Kaymakam’a “Tokat” Gibi Yanıt!
 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Antalya’da yaptığı açılış törenleri öncesi bir skandal yaşandı.Sözcü'nün haberine göre;Manavgat Kaymakamı Osman Bulgurlu törene “Hassasiyetle katılım sağlanması’’ için ilçedeki...

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Antalya’da yaptığı açılış törenleri öncesi bir skandal yaşandı.

Sözcü'nün haberine göre;

Manavgat Kaymakamı Osman Bulgurlu törene “Hassasiyetle katılım sağlanması’’ için ilçedeki kamu kurumları ile STK ve muhtarlara resmi yazı gönderdi. Manavgat Baro temsilciliğine gönderilen yazı ise avukatlar tarafından ‘’Biz bağımsızız’’ diyerek Kaymakama iade edildi.

20 Mayıs 2015 günü dağıtımlı olarak gönderilen yazıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 23 Mayıs günü saat 17.00’de Antalya Kepez Arena yanındaki alanda toplu açılış törenine katılacağı ifade edilerek, “Cumhurbaşkanlığı makamının teşrifleriyle yapılacak olan toplu açılış törenine hassasiyetle katılım sağlansın” denildi.

KAYMAKAM’A İADE

Kaymakam Bulgurlu bu yazıyı Antalya Barosu Manavgat Temsilciliği’ne de gönderdi.  Ancak baro temsilciliği yazıyı Kaymakam’a iade etti ve şöyle dedi:

“Makamlarınızca da malum olduğu üzere 1136 sayılı Avukatlık Kanunu gereği Barolar ve Avukatlar bağımsızdır. Yargının kurucu unsuru savunmayı temsil eden barolara bu şekilde emir ve talimat verilemez. Kaldı ki seçim mevzuatı gereği, Adalet, İçişleri ve Ulaştırma Bakanlığı görevlilerinin mutlak suretle seçim sürecinde tarafsız olması gerekmektedir. Bu nedenle ilgide kayıtlı yazınız iş bu yazımız ekinde iade edilmektedir”