Barış Pehlivan: 'Saidi Nursi'nin hayalini 'Fethullah Gülen' gerçekleştirdi diyordu şimdi 'Erdoğan' diyor

Barış Pehlivan: 'Saidi Nursi'nin hayalini 'Fethullah Gülen' gerçekleştirdi diyordu şimdi 'Erdoğan' diyor
Gazeteci Barış Pehlivan: Nur cemaati kollarından Meşveret'in lideri Hüsnü Bayramoğu 20 yıl önce 'Saidi Nursi'nin hayalini Fethullah Gülen' gerçekleştirdi derken bugün 'Erdoğan gerçekleştirdi' diyor.

Gazeteci Barış Pehlivan,  Hulusi Akar,  Yaşar Güler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğrafları olan Nur cemaati kollarından Meşveret'in lideri Hüsnü Bayramoğlu'nun 20 yıl önce "Saidi Nursi'nin hayalini Fethullah Gülen gerçekleştirdi" dediğini bugün ise "Saidi Nursi'nin hayalini Erdoğan gerçekleştirdi" dediğini söyledi. 

104 amiralin yayınladığı bildirinin tartışıldığı Açıkça programında Barış Pehlivan, Meşveret lideri Hüsnü Bayramoğlu'nun ilişkilerini gözler önüne serdi. 

Pehlivan, 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından 29 Ekim resepsiyonuna davet edilen Hüsnü Bayramoğlu'nun dönemin genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'a ordu ile alakadar olduklarını söylediğini belirtti.

Bayramoğlu, Akar'a ne söyledi?

15 Temmuz darbe girişiminden kısa bir süre sonra 29 Ekim Resepsiyonu... Resepsiyonda dönemin genelkurmay başkanı Hulusi Akar ile biri fotoğraf çektiriyor. 29 Ekim 2016. Darbe girişiminden 3 ay sonra. Hulusi Akar ve yanında birisi var. O yanındaki kişi kim biliyor musunuz? Nur cemaatinin bir kolu olan Meşveret'in lideri Hüsnü Bayramoğlu. Kendisini Saidi Nursi'nin yaşayan son talebesi olarak duyuran Hüsnü Bayramoğlu. 29 Resepsiyonu'nda Külliye'ye davet edildi. Orada diyor ki (ben bunu Nurcular'ın haber ajansından öğreniyorum) Ben Bediüzzaman'ın talebesiyim. Ordu ile alakadarız. Sanıyorum Hulusi Akar da Nur cemaatinin liderlerinden Hüsnü Bayramoğlu'ndan dua istiyor. 
Peki sadece Hüsnü Akar ile mi fotoğraf çektiriyor Bayramoğlu? Yaşar Güler ile fotoğrafı var, Ayasofya açılışında... Sadece Hulusi Akar ve Yaşar Güler'le mi fotoğrafı var? Sayın Cumhurbaşkanı ile Saray'da çekilmiş bir fotoğrafı var.  Süleyman Soylu'nun kendisine şemsiye tuttuğu da bir fotoğrafı var. Hepsine tamam diyelim. 

"Devran dönüyor, ağzı dili de dönüyor"

Emekli amirallerin Türkiye'nin dertleri hakkında bir şeyler demeleri darbe girişimiymiş ya... Hüsnü Bayramoğlu, ben tanıdım tanıyalı siyasi açıklama yapar. Referandumda neden evet denilmesi gerektiğini anlatır, neden AKP'nin desteklenmesi gerektiğini anlatır. Daha 15 gün önce Sabah gazetesine konuştu Bayramoğlu. Üstadın hayalini Erdoğan gerçekleştirdi.  Yani Saidi Nursi'nin hayalini Erdoğan gerçekleştirdi dedi. Aynı Hüsnü Bayramoğlu bundan 20 yıl önce mektup yazarak ne dedi biliyor musunuz? Saidi Nursi'nin hayalini Fethullah Gülen gerçekleştirdi dedi. 20 yıl önce Gülen'e yapılan saldırılar doğru değildir diyerek sahip çıkıyor Fethullah Gülen'e. Devran dönüyor, ağzı dili de dönüyor. Hayalini Erdoğan gerçekleştirdi oluyor. Demek ki seçimlerde referandumda ülkede devam eden davalarda düzenli olarak fikir açıklamasına izin verilen ve döndüğü taraf sürekli değişen Hüsnü Bayramoğlu'na bu kadar güvenilmeli mi? 

Etiketler :