Balyalı, Şehir Hatları vapurlarının 5 kuruş olmasının sebebini açıkladı

Balyalı, Şehir Hatları vapurlarının 5 kuruş olmasının sebebini açıkladı
İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Şehir Hatları vapurlarında ulaşımın 5 kuruş olmasının sebebini açıklayan Balyalı, taksi tartışması ve deprem çalışmaları konusunda bilgi verdi.

halktv.com.tr Haber Merkezi

İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, Halk TV'de İBB'nin çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.  

Deprem çalışmaları

"İstanbul'un bütün ilçelerinde mahalle mahalle çalışma yapıldı. Kandilli Rasathanesi ile ortak bir çalışma yapıldı. İstanbul depremi yalnızca İstanbul'u etkileyecek bir deprem değil. 20-25 milyon insanı etkileyecek. Deprem çalışmalarının da sadece İBB'nin gücüyle yapılacak bir müdahale değil. Devletin bütün kurum ve kuruluşlarının hatta, çevre il ve ilçe belediyelerinin de ortak bir olan etrafında çalışmasıyla bunu bertaraaf edebiliriz. 

Sayın başkanımız, deprem öncelikli olmak istedi, sayın Cumhurbaşkanı'ndan randevu talep etti defalarca. Ama randevu taleplerine bile henüz bir cevap gelmiş değil. "

Şehir Hatları 5 kuruş olacak 

"Bunu ilk defa deniyoruz. Vatandaşların yaz aylarında temiz havayı tercih etmesini istedik. Ulaşımın yoğunluğunu azaltabilmek için mesai saatleri dışında olan saat dilimini tercih ettik. "

Fatih Sultan Mehmet tablosu

"Sayın başkanımız bunu gizli tuttu. Fatih Sultan Mehmet demek İstanbul demek, İstanbul'un belediye başkanı da Fatih'i İstanbul'a geri getiriyor. Çok büyük bir başarı. Verdiğimiz her paranın da sonuna kadard eğidiği bir iş yapıldı. Geçmişte bir film, sizi için 12-13 milyona sponsor olunuyordu, lalelere 10-12 milyon para veriliyordu. Oysa ki biz çok daha az bir masrafla 500 yıllık bu tabloyu alıp İstanbul'a gidiyoruz."

Taksi tartışması

"İstanbul'da taksilerin yetersiz olduğu bir gerçek. Dünkü toplantıya da taksi sayısı arttırılması getirildi. İstanbul'a özel bir taksi projesi olacaktı. Bizim taksi esnafına bir karşıtlığımız yok. Bizim karşıtlığımız birçok taksi plakası olup oturduğu yerden rant yiyenlerle."


 

Etiketler :