Balbay ve Özkan’dan vekillik pozu

Balbay ve Özkan’dan vekillik pozu
Yıllarca Silivri zindanlarında birlikte kalan Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan yemin töreni sonrası vekillik pozu verdi.Ergenekon soruşturması kapsamında yıllarca tutuklu kalan gazeteciler; Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan, aynı koğuşu...

Yıllarca Silivri zindanlarında birlikte kalan Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan yemin töreni sonrası vekillik pozu verdi.

Ergenekon soruşturması kapsamında yıllarca tutuklu kalan gazeteciler; Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan, aynı koğuşu paylaşırken siyasal suçlamalara karşı siyasetle yanıt vermeyi kararlaştırarak milletvekili olmayı hedefledi. 5 yıl önce koğuşta kurdukları hayali gerçekleştiren CHP İzmir milletvekilleri bu kez meclis sıralarında da yan yana oturarak aynı pozu verdi.

Ergenekon Soruşturması kapsamında 4 yıl 277 gün Silivri’de tutuklu kalan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, aynı davadan tutuklu hapishane arkadaşı Tuncay Özkan ile 1 yıl aynı koğuşu paylaştı. Özkan’ın da son seçimde CHP İzmir milletvekili olmasıyla hapishane arkadaşlığı meclis arkadaşlığına dönüştü ve koğuşta verilen aynı poz bu kez meclis sırasında verildi.

“ÇÜRÜTMEK İSTEDİLER”

Mustafa Balbay, ‘Mart 2010 Silivri, Haziran 2015 TBMM’ notuyla paylaştığı iki fotoğrafa yönelik duygularını DHA’ya şöyle anlattı:

“5 yılda 6 kez koğuş değiştirdik. 1 yıl boyunca birlikte kaldık sonra bizi ayırdılar. Gazeteciliğe aşkla bağlıydık. İkimizin de hedefi Uğur Mumcu olmaktı. Araştırmacı gazeteciliğimiz yüzünden suçlandık. Bize yönelik saldırı siyasal olduğu için ilk o hücrede birlikte siyaset yapmaya karar verdik. Bize yönelik saldırılar siyasi ise siyasetle cevap vermek istedik. Geçmişte bana da Tuncay’a da adaylık teklifi gelmişti ancak kabul etmemiştik. Öncelikle bizi çürütemeyeceklerini ispatlamak istedik. Spor yaptık, gelişmeleri takip ettik, kendimize iyi baktık. Ben bulaşık yıkardım, Tuncay yemek yapardı. Sebze yemeklerinin suyunu süzer bulgura katardı. Onun adı, Silivri kebaptı. Birbirimizin her huyunu öğrendik. Ben ardı ardına üç kez hapşırırım. O nedende Tuncay ilkinde ‘çok yaşa’ demez üçüncüyü beklerdi. Ben onun hangi tartışma programlarına sinirleneceğini bilirdim o benim duygulanacağım filmleri tahmin ederdi. Cezaevinde koyduğumuz hedef gerçekleşti. Koğuş pozunu mecliste verdik. Bizim yolumuz siyaset ve çok güzel hedeflerimiz var. Bu fotoğraf beş yıl önce kurduğumuz hayalin fotoğrafıdır.” (DHA)