Bakanlıktan genelge: Kafe ve restoranların çalışma saati değişti

Bakanlıktan genelge: Kafe ve restoranların çalışma saati değişti
İçişleri Bakanlığının 81 ilin valiliklerine gönderdiği genelgede; kafe, restoran, lokanta gibi işletmelere getirilen saat 24.00'ten itibaren kapatma zorunluluğunun kaldırıldığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığının 81 ilin valiliklerine gönderdiği genelgede; 21 Temmuz’dan itibaren lokanta, restoran, kafe, kafeterya, çorbacı, kokoreççi, çiğ köfteci, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokali vb. işletmelerin çalışma saatlerine yönelik kısıtlamaların kaldırıldığı, belirtilen işletmelerin genel mevzuatları ve ruhsatlarında belirtilen saat aralıklarında faaliyette bulunabilmelerine karar verildiği ifade edildi.

Daha önce illere gönderilen genelge ile faaliyetleri geçici süreliğine durdurulan lokanta/restoran/kafe/kıraathane gibi işyerlerinin 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren belirlenen kurallar dahilinde saat 22:00’a kadar hizmet verebilecekleri talimatlandırıldığı, söz konusu işletmelerin sundukları hizmetlere ihtiyacın artması nedeni ile kapanış saatlerinin 24:00’a uzatıldığı anımsatıldı.

Etiketler :