Bakanın Oğlundan Yazar Kasa Uyanıklığı!

Bakanın Oğlundan Yazar Kasa Uyanıklığı!
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun oğlu Mehmed Eroğlu, yeni nesil yazar kasa işine girdi.Yazar kasaların değişimine dair 2013 Temmuz  ayında devreye giren mevzuatın ardından, eylül ayında şirket kuran Orman Bakanı’nın...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun oğlu Mehmed Eroğlu, yeni nesil yazar kasa işine girdi.

Yazar kasaların değişimine dair 2013 Temmuz  ayında devreye giren mevzuatın ardından, eylül ayında şirket kuran Orman Bakanı’nın oğlu Mehmed Eroğlu, yazar kasa satışlarına başladı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun oğlu Mehmed Eroğlu, yeni nesil yazar kasa işine girdi. Maliye Bakanlığı tarafından 2013 yılında devreye giren mevzuatın ardından Türkiye genelinde kullanılan 2 milyon yazar kasanın değişmesi öngörül-müştü. İşlem kabiliyetine göre 900 ile 3 bin 500 dolar arasında değişen fiyatlar taşıyan ve yaklaşık 4.5 milyar TL’lik maliyetle gerçekleşecek değişimin ardından tüm büyük firmalar, yazar kasa üretimine ve ithalatına başlamıştı.

Mevzuat gereği 2015 sonunda tüm yazar kasaların ‘yeni nesil’e geçmesi gerekirken Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun oğlu Mehmed Eroğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanı olduğu “Panaroma Bilişim Teknoloji ve Sanayi AŞ” de lisans aldı. Eroğlu’nun firması 1 milyon 250 bin TL’lik sermaye ile İstanbul’a kayıtlı olarak Eylül 2013 tarihinde kuruldu. Şirket, Olivetti markası ile yeni nesil yazar kasa alanında satış yapmaya başladı.

Mehmed Eroğlu, Panaroma şirketini 2013 Eylül ayında kurdu. Yeni nesil yazar kasaların 6 ay sonra zorunlu olarak değiştirilmesi sonucunda “sabit yazar kasa” konusunda Panaroma şirketinin büyük bir pazara sahip olacağı vurgulanıyor.

ESNAFIN SAĞKOLU OLACAK

Konu ile ilgili geçtiğimiz dönemlerde de bir basın toplantısı düzenleyen, Panaroma Bilişim Teknolojileri (PBT), Olivetti ile işbirliğine gittiğini açıklamış ve yeni nesil sabit yazar kasalar ile ilgili ilk lisans alan firmalar arasında yer almıştı. Şirketin Genel Müdürü Burak Ceylaner ise o dönem düzenlenen toplantıda, “Bu değişim sayesinde, yeni nesil yazar kasalarımız esnafın ‘sağkolu’ olacak. Esnafımız, Olivetti PBT900 ile yeni yasanın getirdiği yükümlülüklere, mevcut düzenini hiç bozmadan uyum sağlayabileceği gibi ek gelir imkanları da elde edebilecektir” açıklamasını yapmıştı.

Olivetti’nin payı yüzde 35

Toplam 3 bin satış bayii ve 300’den fazla servis noktası Olivetti yeni nesil yazar kasalar Türkiye çapında 3 bini aşkın BSH (Bosch, Simens ve Profilo) bayilerinde yazar kasa mükelleflerinin beğenisine sunulacak. Olivetti yeni nesil yazar kasalara erişim hakkında bilgiler veren Burak Ceylaner şunları söyledi:

ULUSAL DAĞITIM KANALINA SAHİP OLACAK

“BSH uzun yıllar Olivetti markasıyla yazar kasa pazarının yüzde 35’lik payını elinde tutan ulusal bir dağıtım kanalıdır. Yeni nesil yazar kasa değişim sürecinde de aynı pazar payını elde edebilme hedefiyle yola çıktık. Türkiye’de ulusal bir dağıtım kanalına sahip tek yeni nesil sabit yazar kasa Olivetti olacak. 300’den fazla servis noktasında satış sonrası servis hizmetleri sunarak, esnafımızın Olivetti yeni nesil yazar kasalardan en iyi şekilde faydalanabilmelerini sağlayacağız.”

Sözcü